Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Maxima slouží ve Virginii jako Safety Car

Michal Fokt
Diskuze (2)
Nissan se snaží sedan Maxima prezentovat jako sportovně laděný model a součástí kampaně je i čestná funkce safety caru na Virginia International Raceway.

Nissan model Maxima málem sprovodil ze světa, ale nakonec vůz bude pokračovat i v další generaci, ba co víc, z nudného patrona se stal moderní a agresivně stylizovaný vůz, jenž má navíc nepřehlédnutelné sportovní ambice.

Maxima je prý rychlejší, než sportovní sedany prémiových značek a nyní se navíc Nissan pokouší posílit její image přítomností ve světě motorsportu. Oblékl Maximu do rychlých pruhů a dalších dynamicky vyhlížejících polepů, velkých černých kol a červených brzdových třmenů a udělali z ní safety car pro okruh Virginia International Raceway. Svou premiéru si odbyla na Oak Tree Grand Prix, která se konala o uplynulém víkendu.

Nissan neoznámil žádné změny oproti sériovému modelu, což znamená, že vůz byl vybaven motorem V6 3.5 s 223 kW a 353 N.m a převodovkou Xtronic. Zatím není zřejmé, zda Maxima ve Virginii bude působit dlouhodobě nebo šlo jen o jednorázovou záležitost. Každopádně to vypadá, že by si verzi Nismo asi zasloužila.

Michal Fokt
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
26. 8. 2015 06:47
Re: maxima
amen...
Avatar - Norge
25. 8. 2015 21:20
maxima
.. Čo dodať, žijem na zlom kontinente :*)

Ako vlastník dvoch Maxím V6 so samosvorom, iba konštatovanie: "večná škoda", Európa je out, ..ostáva iba Lex a Infi .

Nissan-u za VQ engines a Maximu v novom pohári :yes: