Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan NV200: konečně stylová dodávka

Nadim Eid
Diskuze (1)
Nissan pustil do světa obrázky svojí zbrusu nové studie. Bude však oficiálně představena až v říjnu letošního roku na tokijském autosalonu.

Studie lehkého užitkového vozu naznačuje směr, jakým Nissan v tomto segmentu chce jít. Podle Shiri Nakamuri, viceprezidenta značky Nissan, je tato studie důkazem toho, že lze spojit užitné vlastnosti s kreativitou a uměním. Karoserie je úzká a vysoká, ale díky mohutným blatníkům a obrovským kolům to nepůsobí směšně, nýbrž sportovně a stylově. Přední části dominuje maska připomínající model Murano. Naopak tvar spodního okraje bočních oken předních dveří nás zavede ke koncernovému bratříčku Renaultu Traffic.

Zajímavým řešením se jeví plošina, která se u stojícího vozu vysouvá z ložné plochy, a tak tuto plochu zvětšuje. Prázdná plošina se dá také využít jako mobilní kancelář. Studie NV200 se konkrétně zaměřuje na využití podvodními fotografy, kteří uvítají „suché“ a „mokré“ odkládací plochy v nákladním prostoru. Touto úpravou Nissan naznačuje adaptaci vozu různým zákaznickým požadavkům a potřebám jejich profesí.

Design je dílem Evropského designového ateliéru značky Nissan se sídlem v Londýně.

Nadim Eid
Diskuze (1)