Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan připravuje premiéru elektrického crossoveru

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Automobilka Nissan v letošním roce představí model Leaf v nové podobě, ale vedle uvedení nové generace svého elektřinou poháněného hatchbacku plánuje premiéru minimálně ještě jednoho elektromobilu.

Nissan již začal pomalu odhalovat novou podobu modelu Leaf, jehož světová výstavní premiéra se očekává na letošním podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Předpokládá se, že novinka opustí linie současného provedení a vydá se ve stopách konceptu IDS z podzimu roku 2015 i současných sériových modelů značky.

Nová generace modelu Leaf ovšem nemá zůstat jedinou elektřinou poháněnou novinkou, kterou hodlá Nissan ještě letos představit veřejnosti. Podle informací, které získal Automotive News přímo od zástupců automobilky Nissan se máme dočkat premiéry ještě jednoho elektromobilu.

Tato novinka má navazovat na koncept sedanu Vmotion 2.0, jenž měl premiéru na letošním lednovém autosalonu v Detroitu. Podle dostupných informací má dostat označení Vmotion 3.0 a představovat crossover.

Nissan Vmotion 3.0 nemá být vozem ve finální podobě pro sériovou produkci, ale konceptem naznačujícím podobně jako sedan Vmotion 2.0 směr, jímž hodlá automobilka pokračovat ve vývoji techniky i designu.

Koncept crossoveru má zaujmout svým designem, v němž mají být zakomponována nová aerodynamická řešení i provedením interiéru se zcela plochou podlahou, za níž má stát nová konstrukce karoserie.

Vedle nového přístupu k designu má Vmotion 3.0 poodhalit i další vývoj elektrického pohonného systému u automobilky Nissan a rovněž autonomních systémů řízení, umožňujících jízdu bez zásahu řidiče na dálnicích i ve městech.

Nissan se pro vývoj konceptu elektřinou poháněného crossoveru rozhodl s ohledem na současnou poptávku po vozech tohoto typu na důležitém severoamerickém trhu. Podle neoficiálních informací pak má právě připravovaný koncept Vmotion 3.0 posloužit pro vývoj sériového crossoveru s elektromotorem, doplňujícího v nabídce novou verzi modelu Leaf.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)