Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Vmotion 2.0 je koncept ostrý jako břitva (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Automobilka Nissan si pro autosalon v Detroitu připravila koncept, který rozvíjí její současný designový styl a odhaluje novou generaci jejího systému autonomního řízení.

Nissan Vmotion 2.0, který dílem severoamerického designérského centra japonské značky, se pyšní ostře řezanými liniemi své karoserie a zároveň zaujme provedením svého čtyřmístného interiéru.

Sedan s rozvorem náprav 2850 m, celkovou délkou 4860 mm, šířkou 1890 mm a výškou 1380 mm rozvíjí současný styl své značky, mezi jehož nejnovější nositele mezi sériovými modely patří například malý hatchback Micra nebo sedan Maxima.

Koncept působí ještě mnohem dynamičtějším dojmem a podle severoamerických médií můžeme očekávat využití linií představených na jeho karoserii u sériového provedení nové generace modelu Altima, jehož současné verzi odpovídá Vmotion 2.0 svými vnějšími rozměry.

Interiér ve srovnání s exteriérem již nepůsobí tak dynamickým dojmem, ale naopak vyvolává dojem komfortu, k němuž vedle použití světlých materiálů čalounění sedadel i palubní desky či obložení dveří a částí podlahy přispívají i velké zasklené plochy.

V prostoru pro cestující pak největší pozornost přitahuje právě palubní deska, resp. přístrojový štít, který je nahrazen rozměrným displejem a rovněž i minimalistické pojetí ovládání HVAC (topení, ventilace a klimatizace) či multimediálních systémů, k nimž lze využít touchpad.

Nissan Vmotion 2.0 se zaměřuje na budoucí design a technologie své značky, takže se automobilka nezmiňuje o jeho pohonném ústrojí, ale odhaluje jeho prostřednictvím nejnovější generaci systému ProPilot. Ta má tomuto vozu umožnit jízdu bez lidského zásahu nejen na dálnicích ale i ve městech, kde zajistí komunikaci s ostatními vozy.

Než toto provedení systému ProPilot zamíří do sériových vozů, hodlá Nissan představit nový model Leaf, u nějž bude použit ProPilot, umožňující autonomní jízdu v jednom jízdním pruhu na dálnici.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - pelikoš
10. 1. 2017 22:32
maxima
odhaduji to spíše na maximu
Avatar - chalan66
10. 1. 2017 21:20
Pekné
:yes: NISSAN má štúdie vždy zaujímavé, ale finálne auto je takmer vždy nepodarok, po dizajnovej stránke !