Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan začal odhalovat crossover Rogue, větší verzi příštího Qashqaie

Michal Fokt
Diskuze (1)
Nissan začal odhalovat podobu svého SUV pro americký trh. Ale proč se jeho debut shoduje se začátkem autosalonu ve Frankfurtu?

Nissan má v nabídce jak globální modely, nabízené na všech hlavních automobilových trzích, tak speciální vozy, určené pouze pro určitou část světa. A tak zatímco nabídku menších SUV/Crossover modelů v Evropě tvoří Juke, Qashqai a X-Trail, v Americe je to Juke a Rogue, jenž má velikostně nejblíže k našemu X-Trailu.

A to je právě ta záhada, která provází zveřejnění prvního obrázku modelu Rogue. Nissan nám ukazuje podobu světlometu nové generace zmíněného modelu, ale slibuje, že nám jej celý odhalí 10. září, což je datum prvního novinářského dne ve Frankfurtu. Proč by Nissan prezentoval americké SUV v Evropě?

Jako nejpravděpodobnější varianta se zdá být nahrazení evropského modelu X-Trail na Rogue, čímž by se z tohoto vozu stal globální model, jenž by měl převzít i dosavadní majitele sedmimístného modelu Qashqai+2. Špionážní snímky Rogue naznačovaly, že se jeho design inspiroval studií Hi Cross, což následně potvrdily i patentové nákresy modelu X-Trail. Dá se tedy říci, že už nás nemá Nissan v oblasti designu překvapit, zůstává zde tedy pouze problematika označení.

Není ovšem vyloučeno, že jde čistě o aktivitu severoamerického Nissanu, jenž ukáže snímky Rogue ve stejnou dobu, jako evropský svůj X-Trail a že půjde o stejný vůz, pouze s jiným jménem. Budeme také zvědavi, zda bude design těchto modelů vzorem i pro novou generaci Qashqaie, která přijde v roce 2014.

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - pelikoš
23. 8. 2013 20:50
wow
tak to vypadá velmi dobře,ba co dím báječně.moc se na něj těším.paráda.nissan teda válí...
BRVO NISSAN :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: