Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan zahájil výrobu modernizovaného modelu Juke

David Bureš
Diskuze (0)
Čtyři roky po zahájení výroby se malé SUV od Nissanu dočkalo modernizace. Auto si ponechalo kontroverzní vzhled.

Již dříve Nissan zveřejnil ceník modernizovaného provedení malého SUV Juke. Až nyní japonská automobilka oznamuje, že výroba auta byla zahájena. Juke se vyrábí v anglické továrně Sunderland.

Nissan investoval do příprav závodu na výrobu modernizovaného Juku 20 milionů liber (684 milionů korun). Automobil doplňuje dřívější novinky, během jednoho roku se v Sunderlandu začal vyrábět elektromobil Leaf a nové generace zvýšeného hatchbacku Note a crossoveru Qashqai. Celkem do produkce těchto vozů v Sunderlandu Nissan investoval přes 800 milionů liber (27,2 miliardy korun).

Sunderlandské továrně se dlouhodobě daří, automobilka tu chce opět najmout nové pracovníky. V současnosti je k dispozici 50 pozic v oblasti montáže aut, pohonných jednotek a baterií.

Modernizovaný Juke se u prodejců objeví během následujících týdnů. České ceny začínají na částce 339.900 Kč. Vůz v základní výbavě má nově pod kapotou přeplňovaný čtyřválec 1.2 DIG-T o výkonu 85 kW, který nahradil dřívější základní atmosférickou šestnáctistovku. Součástí základní výbavy je nyní startovací bonus v hodnotě až 23.270 Kč, který zahrnuje servisní prohlídky na tři roky zdarma a balíček příslušenství.

Proti předchůdci se faceliftovaný Juke liší rozměrnou masku chladiče ve stylu nové generace Qashqaie, přepracovaným nárazníkem a především horním párem světlometů, jejichž tvary odkazují na kupé 370Z.

V souvislosti s příchodem modernizovaného Nissanu Juke nastala příležitost k rozšíření užitných hodnot – modely s pohonem přední nápravy dostanou o 40 % větší zavazadelník (současná verze má pouhých 251 litrů).

David Bureš
Diskuze (0)