Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan zdvojnásobí nabídku sportovních aut

Michal Fokt
Diskuze (19)
Dnes si můžete koupit od Nissanu dvě sportovní auta - GT-R a 370Z. Japonci však mají v plánu jejich počet zdvojnásobit, v dohledné době vzniknou tedy sporťáky čtyři.

Škála sportovních aut Nissanu není nijak zvlášť široká, momentálně lze pořídit buď vozy řady 370Z nebo supersportovní GT-R, ale s ohledem na tu bídu, která dnes u (bohužel nejen) japonských značek panuje, je na tom Nissan ještě nejlépe. Neusíná však na vavřínech a hodlá v následujících letech zapracovat na jejím rozšíření.

V první řadě ale plánuje nové generace stávajících modelů. Přijde nástupce modelu 370Z, zatím lze ale jen spekulovat o jeho označení, protože se stále častěji spekuluje o tom, že se auto trošku zmenší a atmosférický V6 3,7 l bude nahrazen přeplňovaným čtyřválcem.

Radikální změna se chystá také u GT-R. Nissan už oficiálně potvrdil, že nástupce tohoto modelu, jenž patrně ponese označení R-Hybrid, bude vybaven hybridním systémem pohonu, ale nemáme se prý bát, že by šlo o nějaké změkčilé ekoauto, výkonný viceprezident Nissanu Andy Palmer slibuje "brutální vzhled" i výkony.

Ale pojďme k novinkám. Nissan také oznámil velmi potěšující informaci - chystá odpověď na Toyotu GT 86! Kompaktní zadokolka by měla vycházet z konceptu IDx a bude tady přibližně za dva roky. O něco málo delší dobu bude trvat realizace dalšího projektu sportovního auta z nedávné doby - modelu Bladeglider. V tomto případě půjde o čistě elektrický sportovní vůz, demonstrující potenciál této techniky ve sportovních autech.

Michal Fokt
Diskuze (19)
Avatar - beibej
22. 1. 2014 13:28
proč?
trochu nechápu proč zmenšovat Z370. Když bude v nabídce malé sportovní auto vycházející z konceptu nahoře.
Avatar - Emel
22. 1. 2014 13:27
Re: A to na obrázku
No jasně... klasická BMW :-)
Avatar - Enthusiastic.driver
22. 1. 2014 13:26
Re: A to na obrázku
No, pokud jsem dostal relevantní data, tak v Evropě se doposud podařilo umístit nějakých 7000 aut, což je za skoro 2 roky dost bída a kdovíkolik jich je přihlášených někde u dealera jako předváděčka.
Avatar - Dinar
22. 1. 2014 13:22
Re: A to na obrázku
Ten koncept je pěkný, líbí se mi auta s antiaerodynamickými předky. ;-)
Avatar - Emel
22. 1. 2014 13:05
Re: Vývoj
Qashqai dCi toujours! ;-)