Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nizozemský Spyker poprvé v zisku

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Malosériový výrobce sportovních automobilů Spyker se po pěti letech dostal konečně do zisku. Podle objednávek se zdá, že se mu bude dařit i v budoucnu.

Holandský výrobce sportovních vozů se v loňském roce poprvé dostal do černých čísel. Za rok 2006 vykázal Spyker tržby v úhrnné výši 36 milionů eur a čistý zisk ve výši 800 tisíc euro. Zákazníci si v loňském roce zakoupili celkem 94 vozů z produkce Spykeru.

Spyker sice v loňském roce neprodal ani 100 automobilů, ale oproti roku 2005 to byl přesto slušný výsledek. Meziročně totiž Spykeru vzrostly prodeje o 96 %. Spyker se zřejmě, na rozdíl od mnoha jiných malých výrobců sportovních vozů, o budoucnost bát nemusí, protože manažeři holandského prozradili, že si u nich některý z nabízených modelů objednalo dalších 327 zákazníků. Posledním produktem Spykeru je supersport s označením C12 Zagato (viz náš článek:Ženeva živě: Spyker C12 Zagato - holandský supersport s italským kabátem).

Spyker byl založen v roce 1999 a s původním holandským výrobcem automobilů založeným v roce 1880 nemá kromě jména nic společného.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
5. 4. 2007 12:47
Co prosím?
Spyker byl založen v roce 1999 a s původním holandským výrobcem automobilů založeným v roce 1880 nemá kromě jména nic společného??? Ano, nezaložil ho znovu nikdo z rodiny Spijkerů... Ale zakladatelé "nového" Spykeru museli koupit práva na značku, ne? :o) Přeju téhle firmě mnoho úspěchů i v budoucnu!