Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Někteří poslanci kvůli stávce dorazili do sněmovny pěšky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Někteří poslanci si kvůli dnešní stávce v dopravě museli přivstat, aby dorazili včas. Část z nich přišla pěšky.

Někteří poslanci si kvůli dnešní stávce v dopravě museli přivstat, aby dorazili včas. Část z nich přišla pěšky, pochvalovali si procházku ranní Prahou i slabší dopravní ruch. Poslanec VV Viktor Paggio přijel do sněmovny na skútru, jeho stranický kolega a někdejší liberecký hejtman Petr Skokan dorazil na babetě. Novináře ujistil, že nejel až z České Lípy, ale z pražské čtvrti Košíře.

"Hezké počasí, příjemná procházka, já jsem spokojený," popsal novinářům svoji cestu do práce premiér Petr Nečas (ODS), který přišel pěšky a bez ochranky, i když část cesty absolvoval autem. Pěšky prý urazil asi tři kilometry.

"Tak já se přiznám, že jsem si přivstal, v 05:45 jsem odjížděl, bylo to trošku jako den bez aut," popsal svoji cestu sociální demokrat Jeroným Tejc. Dohodl se s kolegy a v autě jeli čtyři. "Byla to docela příjemná procházka," konstatoval stranický kolega Ivan Ohlídal. Jak ale dodal, každý den by se podnikat nedala kvůli velkým časovým ztrátám.

Poslanci TOP 09 a Starostů dorazili v červených tričkách s nápisem Odpovědní pracují. Jak novinářům řekl předseda jejich klubu Petr Gazdík, sešli se na stanici metra Malostranská a dali si kávu.

"Jezdím už 30 let a tady v Praze, když je dobré počasí, tak je to ideální dopravní prostředek," řekl o svém jednostopém dopravním prostředku poslanec Skokan. Dnešní jízdu si však neužil, protože doprava byla velmi slabá. Prý se mu líbí, když jsou dopravní zácpy a on se jimi může prodírat. Jak řekl, ekologové by měli mít radost, protože tolik lidí nevytáhlo jízdní kola ani na Den Země. Jeho stranický kolega Paggio řekl, že na skútru jezdí, i když není stávka.

V okolí sněmovny jsou dnes policisté ve větším počtu než jindy. Přichystány jsou i kovové zábrany, které mají zamezit případným demonstrantům v přístupu ke sněmovním budovám. Zatím je u sněmovny klid.

Stávka v dopravě se na úvodu jednání sněmovny, které začalo písemnými interpelacemi, nijak viditelně neprojevila. Zasedání začalo standardně krátce po 09:00, na prvním hlasování bylo přítomno 81 poslanců. V půl desáté sledovalo odpovědi premiéra Petra Nečase (ODS) na dotazy poslance KSČM Ivana Ohlídala ohledně Grantové agentury ČR celkem 99 poslanců.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)