Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové designy litých kol pro rok 2014

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Na jaře se u více než 2000 českých prodejců objeví devět nových designů litých kol AEZ, Dotz a Dezent. Nabízí je společnost Alcar Bohemia.

Spektrum litých kol prestižní značky AEZ rozšiřuje model Cliff s pěti dvojicemi překřížených paprsků a vizuálně odlehčeným středem. Tohle kolo v rozměru 16 až 21" je schváleno pro širokou paletu vozů, od BMW X5 a X6 přes Volkswagen Passat CC až po Fiat 500 nebo Škodu Citigo. K dispozici je také v provedení Dark s tmavě lakovaným pozadím a leštěnou čelní plochou. Yacht dark s černým lakem se hodí na kompaktní vozy i na SUV. Geometrie klenutých paprsků s hlubokým vybráním zvýrazní dynamické křivky vozu. Černé lakování dodává kolu již od 16" sportovní vzhled. Kolo se hodí například na VW Golf a v rozměrech 18 až 21 " na Touareg nebo Audi Q5.

Od firmy Dotz lze doporučit novinku Shift shine s titanovým leskem v rozměrech od 15 do 19". Hvězdicovitý tvar sedmi dvojitých, štíhlých paprsků vytváří opticky lehký design a hluboký límec dodává kolu závodní punc. Zapuštěný střed umožňuje čtyř- i pětiděrové uchycení. I tohle kolo se dodává v provedení Shift s leštěným límcem a černě lakovanými paprsky, respektive v závodním stylu Shift pinstripe red s červeně lakovaným pruhem po vnějším obvodu límce.

Značka Dezent přichází na trh s kolem TC dark v rozměru 15 až 17" opatřeným dvojitými paprsky ve tvaru písmene V, leštěnou čelní plochou a černě lakovaným pozadím. Kolo se hodí například na Škodu Octavia, Mazdu 3 nebo Hyundai i30.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - Ada je zase tady
10. 3. 2014 09:21
Nejdůležitější
kritérium pro volbu modelu hliníkových ráfků je to, jak se špiní. :-!

Čistit ráfky podle obrázku v úvodu musí být horror.
:no: :no: :no: