Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Fabia možná už příští rok

Tomáš Votruba
Diskuze (78)
Český týdeník Ekonom přinesl informace o připravovaném nástupci vozu Škoda Fabia. Vývoj vozu byl údajně dokončen, prototypy prošly zkouškami a auto je již v technické připravě na výrobu.

Český týdeník Ekonom přinesl informace o připravovaném nástupci vozu Škoda Fabia. Vývoj vozu byl údajně dokončen, prototypy prošly zkouškami a auto je již v technické připravě na výrobu. Výrobci dílů se prý připravují na to, aby případně byli schopni zahájit sériovou výrobu už v příštím roce.

Původně se přitom plánovalo se zahájením výroby na rok 2007, podle Ekonomu by to však mohlo být již příští rok v létě. Nástupce má mít odvážnější tvary než současná generace, maska má být podobná jako u studie Yeti, která byla představena na letošním ženevském autosalonu. Vůz se bude nabízet jako pětidveřový hatchaback a kombi, novinkou má být i třídveřová verze. Jak jsme informovali už dříve, s klasickým sedanem se už nejspíš nepočítá.

Příští rok má být také zahájena výroba nové modelové řady MPV odvozené od studie Roomster, která má sdílet stejnou platformu právě s novou Fabií. Tento model má být veřejnosti představen na ženevském autosalonu v březnu 2006. Více jsme o tom psali v tomto článku.

Tomáš Votruba
Diskuze (78)
22. 7. 2005 19:24
Re: GTI ty bereš drogy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Proč bychom se tu měli hádat? Nemyslím si, že všechny VW jsou krásné v tom povrchním významu slova, ale mám obecně povědomí o "váze" krásy... o jejím obsahu... o "kvalitě" krásy. A FABIA - tu opravdu považuji za geniálně střiženou. Abych tě uklidnil, tak třeba Alfu 147 považuji za krásnou v tom neobsažnějším významu. Fabia je krásná jinak, umírněně, nemá ambice na miss, ale to není špatně. Nauč se rozlišovat druhy "krás" v autech.
22. 7. 2005 19:18
Re: GTI ty bereš drogy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Třesou se mi prsty... sám velký Udo? No, jde o to, co považuješ za rozhodující v designu auta. Jestli okamžitý efek, řekl bych ohňostroj, nebo trvající klasu, tady bych použil - démant v dlani. A jestliže tě (i mně) samožřejmě dokáže oslnit ten zmíněný ohňostroj, tak mě tam prostě pak schází ten chybějící přesah do času... Příklad - Alfa 156 - překrásná... ještě před půl rokem. Vyjede 159 a ty si uvědomíš, že ta krása není tak nepomíjivá... U Golfu, třeba... si tohle tedy neuvědomuji. A přitom právě ten golf je pro mně ten démant. Stále zírám na ty parádně vybroušené plochy... Tak nějak to cítím. A neboj, že nemám schopnost objektivních očí. Mrknu třeba na Megane zezadu a cítím tam tu obrovskou odvahu a velký šmrnc. Jenže auto musí člověk vnímat jako celek. A v tom celku to umí právě VW.
22. 7. 2005 19:11
Re: GTI ty bereš drogy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Já bych to řekl tak, že "hodnota" pěknosti je vyvážená u obou, přičemž zrovna oni stoji na protipólech v chápání té pěknosti. Ani jednomu vlastně nemáme co vytknout. Jen u 156 nastává dříve to stárnutí, ovšem pochopitelně - daň střihu do krásy.
21. 7. 2005 20:32
Re: KRÁSNÁ FABIA
Jo. No a Ten Passat, Apoštol krás... tak ten opravdu nejhezčí ve střední třídě je. A nejen to. Hlavně tak další 3 roky nejhezčí bude. Porovnej dnes 156 a starého Passata. Passat nezestárnul ani o hodinu. V tom je ta vizuální kvalita. 159 je kráska jiného kalibru. Podle mně bude mít problém s přílišnou podobou s předchozím modelem. Jinak obecně VW jako koncern je bez jakékoliv konkurence tady v Evropě. Šíře nabídky, motory, kvalita designu... prostě je to jednička a z ruky to nepustí...