Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Mazda 6 na čtvrtém videu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (34)
Japonská automobilka pokračuje v odhalování svého nového sedanu střední třídy a nabízí krátký pohled linie jeho boků.

Mazda zveřejnila v pořadí čtvrté oficiální video s novou generací modelu 6, jehož design vychází z loni představeného konceptu Takeri. Po odhalení části přídě, předního nárazníku, A-sloupku a zadních partií tentokrát kamera pomalu projíždí kolem levého boku vozu a ten přitom pomalu vystupuje ze tmy.

Podobně jako předchozí videa i to poslední doprovází krátký komentář šéfdesignéra Mazdy Akira Tamatani. Ten opět vyzdvihuje inspiraci přírodou a o designu Mazdy 6 říká, že je rafinovaný a spojuje v sobě smyslnost s uměním.

V Evropě bude vůz vedle benzinového motoru nabízen rovněž s turbodieselem 2,2 Skyactiv-D, který pracuje už v Takeri.

Pro Severní Ameriku se počítá s benzinovým dvoulitrem Skyactiv-G, kombinovaným se šestistupňovou manuální, nebo automatickou převodovkou, tzv. Skyactiv-MT a Skyactiv-Drive.

Nová generace šestky se začne prodávat v prvním čtvrtletí roku 2013. Sériový vůz však veřejnost poprvé uvidí na letošním pařížském autosalonu, který bude probíhat na přelomu září a října.

Podle dřívějších zákulisních zpráv má být nová Mazda 6 vyráběna ve čtyřech karosářských variantách. Sedan, liftback a kombi mají být později doplněny verzí kupé.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (34)
Avatar - Aladeen
23. 7. 2012 18:34
Re: Mazda6
Tam je cena taká preto že Mazda musí platit Clo keď chce dovážať autá do EU z japonska a Clo je dosť drahé to vysvetluje tú cenu
23. 7. 2012 12:04
Re: Mazda
Keď som kupoval svoju šestku liftback, tiež som sa bál, že tam bude vzadu málo miesta nad hlavou, lebo to tvrdila nejaká recenzia, ale keď si tam pohodlne sadnem, vôbec sa hlavou strechy nedotýkam. Mám asi tak 194cm. Paradoxne, v dobe, keď som auto kupoval, sme v štúdiu mali nejaký veľký Bentley a tam pri sedení vzadu som sa strechy hlavou dotýkal celkom nepríjemne.
23. 7. 2012 10:20
Tahle 6 bude podle mě úspěch
Nemám teď ani na mysli Evropu, která současnou 6 nedocenila.
Celosvětově si myslím teď Mazda hodně polepší. Na CX jsou pořadníky a s 6 to tipuju stejně.
Ostatně proč ne: Mondeo se opozdí, Passat je už několikrát reinkarnovaný, Avensis jede na hraně průměrností.

Jediný, co v mých očích Mazdu bude brzdit je vlastně to, za co si ji taky hodně cením, a to výroba v Japonsku (drahá měna).
23. 7. 2012 10:16
Re: Mazda6
Na dizajn máme tedy opravdu odlišný názor. ix35 má hrozně vysoký ponton karoserie a malé otvory pro kola, aji 18" vypadají směšně. Sportage bych autem s nejdokonalejším profilem rovněž nenazval (nelíbí se mi C-sloupek vzhledem k celému autu, kukuč dobrý) . V globále u mě boduje právě CX-5.
23. 7. 2012 10:10
Re: Mazda6
Jak píše Topor, prodeje jsou důležité, prodeje dělají výborný auta. H/K, to jsou káry, ne Astony, Rollsy, Lambá a pod., kterých prodej je v řádu max. několik jednotek tisíců ročně.