Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Mazda6: první oficiální fotografie

Michal Fokt
Diskuze (148)
Mazda zveřejnila měsíc před frankfurtskou premiérou první snímek svého nového vozu střední třídy.

Tak už se nemusíme snažit proniknout vrstvami kamufláže, abychom zjistili, jaké tvary bude mít nástupce oblíbené Mazdy6, tedy přesněji řečeno, tohle platí prozatím pouze o přední partii. Tu nám totiž právě nyní Mazda oficiálně ukázala a navnadila nás tak na frankfurtský autosalon, kde bude mít 11. září 2007 světovou premiéru. Automobilka si zatím nechává pro sebe jakékoli bližší informace o novince a omezuje se opět pouze na konstatování, jak je zase nové auto zum-zum a že vyvolává emoční spojení řidiče s autem, což Mazda nazývá Kizuna. Už také víme, že auto bude mít odpovídající výkony a jízdní vlastnosti, atraktivní design a špičkovou bezpečnost.

My můžeme tuhle PR rétoriku doplnit tím, že bude nová Mazda6 využívat řadu komponentů nového Fordu Mondeo, zejména co se podvozku týče.

Pokud si můžeme dovolit první názor vycházející ze získaného snímku, překvapí poměrně krátké a vysoké přední světlomety, které auto činí z tohoto úhlu pohledu opticky dost vysokým. Ty doplňuje pětiúhelníková maska chladiče, kterou si Mazda před lety vypůjčila od Hondy a vzala za svou. Poměrně nezvyklé je i umístění mlhovek, které většinou bývají co nejblíž obrysům auta. Takže první dojem je trochu rozpačitý, ovšem uvidíme, jak bude vypadat na dalších fotkách a pochopitelně zejména naživo.

Michal Fokt
Diskuze (148)
Avatar - skejpa
28. 8. 2007 16:47
Re: HVEZDA TRIDY
jasne ze to nebude to same jako mondeo ale urcite bude prinejmensim stejne kvalitni. spis si myslim ze to bude zase trochu vic tvrdsi nastaveni nez mondeo...
Avatar - skejpa
28. 8. 2007 00:54
konkretni vykony
nevite nekdo konkretni vykony benzinovych motoru co budou v nove M6 ??
8. 8. 2007 17:42
Re: HVEZDA TRIDY
Sestka dostava podvozek z Mondea, ktery se pysni tim, ze jeho podvozek je prave ten nejlepsi. A ted se bude o nej delit se Sestkou.
Avatar - skejpa
8. 8. 2007 17:38
Re: HVEZDA TRIDY
ano, to je muj nazor. nevim tedy jestli ma mazda nejlepsi podvozek ve sve tride ale z vlastni zkusenosti vim ze je opravdu kvalitni a sportovne zalozeny. design vypada taky skvele a kdyz budou i dobre benzinaky tak uz nebude duvod proc o ni vazne nepremyslet...

BRAVO MAZDA !
Avatar - skejpa
8. 8. 2007 17:36
Re: porovnani
CTES MI MYSLENKY ! nemohu nez souhlasit. at si kazdy koupi co chce. at si kazdy chvali co chce a kdyz chce hanit, at aspon napise nejake duvody. slova "nemyslim si ze se to bude prodavat" "neni to pekne" je vse hrozne subjektivni. nas mazda nikdy nezklamala. a ikdyz se nam libi 5er klidne premyslime i o teto mazde a co vic, kdyz bude pekna mozna ma vetsi sance. ne kvuli cene ale kvuli reputaci. kdyz nekam prijedete s M6kou nemysli si o vas lidi ze ste snob apod. a kdyz si ji date v plny palbe bude to urcite nadherne a spolehlive auto. nevidim potom tedy duvod proc M6 neuprednostnit pred BMW... ale jak si psal. kazdy ma jiny nazor a ja jim je neberu. sam nesnasim fordy (ano, vim ze z 33% vlastni mazdu...) a kdyz si nekdo koupi forda taky mu na to hned neflusu. proste ma jiny nazor a koupi si to. ja bych to nekoupil ale jemu to muze byt jedno a me je po tom taky kulovy.

myslim ze nova M6 bude urcite bomba (stejne jako starsi generace) a treba bude stale tak drzet svuj vzhled.