Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Mazda MX-5 dorazila na český trh

Ondřej Láník
Diskuze (40)
Atraktivní novinka ženevského autosalonu se dostala s prvním sněhem do České republiky. První známá cena činí 812.100,-Kč.

Atraktivní novinka ženevského autosalonu se dostala s prvním sněhem do České republiky. První známá cena činí 799.000,-Kč.

Náhodou se k nám dostal ceník nové Mazdy MX-5, v němž zatím figuruje pouze jeden model, roadster s dvoulitrovým zážehovým čtyřválcem s výbavou Sport. Cena tohoto vrcholného provedení činí 799.000,-Kč. Za tuto částku dostává zákazník klasický dvoumístný roadster s uhrančivými tvary. Pod kapotou bije srdce o objemu 1998 cm3, s nejvyšším výkonem 118 kW při 6700 ot./min a maximem točivého momentu 188 Nm při 5000 ot./min. Součástí technické výzbroje výbavy Sport je také šestistupňová manuální převodovka.

Na palubě jsou připraveny všechny dostupné systémy jízdní dynamiky, reprezentované v ceníku sbírkou zkratek ABS, EBD, EBA, DSC a TCS. Připlácet není třeba ani za xenonové nebo mlhové světlomety, čtyři airbagy, sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin, kůží obšitý a výškově stavitelný volant. Atmosféru v kokpitu vytváří automatická klimatizace a sound system Bose, ovládaný tlačítky na volantu.

Nejvyšší rychlost MX-5 2.0 Sport činí 210 km/h, zrychlení z 0 na 100 km/h trvá 7,9 s.

Jedna z prvních nových Mazd MX-5 v České republice je k vidění v prodejně Auto Palace na Spořilově.

Ondřej Láník
Diskuze (40)