Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová Nubira s kabátem od Pininfariny

Ondřej Láník
Diskuze (15)
Korejská automobilka Daewoo představí návštěvníkům na domácím autosalónu v Soulu (od 21. listopadu do 1. prosince) nástupce současné řady Nubira. V Korei se model bude prodávat pod označením Lacetti.

Zcela nově vyvinutý model je prvním uvedeným automobilem pod značkou GM Daewoo a podle vyjádření představitelů automobilky má na domácím trhu přesvědčit zákazníky o tom, že značka je stále dostatečně „korejská“.

Design vznikl ve spolupráci se slavným studiem Pinifarina a na první pohled je patrný usedlejší vzhled než na jaký jsme u výrobců z Asie zvyklí. Pohled zepředu může připomínat směs prvků použitých u jiných vozů. Světlomety se čtyřmi integrovanými prvky jsou podobné Toyotě Avensis a maska chladiče modelů Daewoo se opět trochu přiblížila dvěma ledvinkám BMW. Celek však působí originálně a pro Evropany bude jistě atraktivní.

První tisková zpráva výrobce uvádí, že velikost interiéru (délka 1925 mm, šířka 1460 mm a výška 1180 mm) dělá z nové Nubiry jeden z

nejprostornějších automobilů ve své třídě. Bohužel vnější rozměry zpráva

neudává.

Do Evropy by měl model dorazit na jaře 2003 (evropská premiéra na březnovém autosalonu v Ženevě) a to nejprve s motorem 1.5 DOHC E-TEC o výkonu 106 koní při otáčkách 6000 ot/min. Později přibudou také další motory a varianty karosérií (kombi a sedan).

Ondřej Láník
Diskuze (15)