Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová pravidla fungují - během víkendu nejméně mrtvých od roku 1988

Ondřej Láník
Diskuze (138)
Novela zákona o silničním provozu přinesla podle ministerstva dopravy potěšující statistické údaje. Během prvního prázdninového víkendu bylo usmrceno v silničním provozu nejméně osob od roku 1988. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní nehodovosti.

Novela zákona o silničním provozu přinesla podle ministerstva dopravy potěšující statistické údaje. Během prvního prázdninového víkendu bylo usmrceno v silničním provozu nejméně osob od roku 1988. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní nehodovosti Policie ČR, které zveřejnilo ministerstvo dopravy.

Během soboty a neděle zahynuli na silnicích dva lidé, zatímco v roce 2005 to bylo 12 usmrcených osob. Na základě těchto statistických údajů považuje ministerstvo dopravy v tuto chvíli za znepokojující postoj premiéra Jiřího Paroubka, který chce vyhlásit amnestii pro bezohledné řidiče, kterým chybí jakýkoli pocit odpovědnosti za zdraví a život vlastní i ostatních účastníků silničního provozu.

Došlo také k razantnímu snížení počtu dopravních nehod – policie šetřila o 131 nehod méně než za loňský první prázdninový víkend. Vloni havarovalo 692 řidičů, letos už jen 561. Ministerstvo dopravy konstatuje, že novela zákona o silničním provozu, která nabyla účinnosti v sobotu, přinesla to, co se od ní očekávalo. Snížil se počet nehod a především jejich obětí.

Pokud se podaří udržet tento pozitivní trend, bude naplněna vládou schválená Národní strategie bezpečnosti silničního provozu. Ta si klade za cíl snížit do roku 2010 počet usmrcených v silničním provozu na polovinu úrovně roku 2002. Za čtyři roky by tak nemělo zemřít na silnicích více než 650 osob ročně. Letos je také v novodobé historii České republiky poprvé naděje, že počet mrtvých bude nižší než 1000 osob.

Tisková zpráva ministerstva dopravy končí odstavcem: "Považujeme za nezodpovědné jakkoli zasahovat do novely zákona o silničním provozu, aniž by se v dlouhodobějším horizontu projevily její důsledky. Samotné ministerstvo dopravy žádnou novelu zákona o silničním provozu připravovat nebude."

Ondřej Láník
Diskuze (138)
5. 7. 2006 00:58
Re: Bertoňák
:-) Budu to muset napsat :-) Dobrej tip. :yes:
3. 7. 2006 23:12
Re: Stal se zázrak , poprvé se jezdí podle předpisů a je to
:-)
3. 7. 2006 23:11
Re: ŽDRAŽIT PALIVO
:yes: :yes: :yes: