Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová převodovka

Ladislav Čermák
Diskuze (160)
Alfu Romeo 159 lze nyní získat i s šestistupňovým automatem

Volitelná výbava modelu Alfa Romeo 159 (sedan i Sportwagon) je nyní bohatší o nové samočinné převodovky “Q-Tronic”, ve starší generaci známé již z jiných modelů Alfa Romeo a dodávané nejprve pro špičkovou dieselovou verzi 2,4 JTDM.

Jde o novou šestistupňovou převodovku, která funguje v automatickém nebo sekvenčním režimu a umožňuje tak maximálně využít výkonu hnací jednotky 2.4 JTDM se 147 kW (v krátké době bude k dispozici i pro 1.9 JTDM se 110 kW). Ovládání “Q-Tronic” dovoluje jednoduchými přesuny volicí páky řídit vozidlo v automatickém režimu, kdy jsou k dispozici všechny funkce vlastní automatickým převodovkám (parkování, zpětný chod, neutrál a drive), nebo v sekvenčním režimu.

Označení “Q-Tronic” vzniká spojením písmene “Q” a podstatného jména Tronic. Písmeno “Q” se zde opakuje jako téma použité již pro technologii “Q4” pohonu všech čtyř kol vyvinutou Alfou Romeo. Představuje zde vrchol vývojové snahy výrobce v oblasti technologií a zařízení ve službách sportovního chování, jízdního komfortu a aktivní bezpečnosti. Termín Tronic pak vysvětluje, že celý systém je řízený elektronickou jednotkou, která optimálním a inteligentním způsobem ovládá řazení.

Ladislav Čermák
Diskuze (160)
23. 6. 2006 17:37
Re: bez titulku
Děkuju... :-) ;-) :yes:
23. 6. 2006 17:31
Re: OT: Otazka pre redakciu
Víš... já si to nemyslím. nejsem tedy zběhlý, jak to chodí jinde... Také nevím, jak dlouho to tu čteš. Pravda je, že tu vyvrcholila touha některých jedinců implantovat tu do hlav TTT... nakonec vytekli, a výsledek máš asi tejden nazpátek pod jedním článkem... Opakovaně jsem tu psal, že tu nikoho nezajímá, co si tu o mně kdo myslí... Ale, BMWeste... já myslím, že kašpárkové si tu svou směšnou situaci přeberou a bude klid. No klid... zas tak moc po klidu toužit netřeba... vždyť to bychom se tu ani nezasmáli. A - pokud umíš napsat (a registroval jsem, že jo) začni psát... protože jen tak se dá vylepšovat diskuze. Jednověté výkřiky že je nějaké auto pěkné, nebo nějakej přispěvatel nepěkný :-) to nevede nikam. Tak se moc těším na tvé příspěvky - a myslím to opravdu upřímně :yes:
23. 6. 2006 16:58
Re: Automat x Manual
:-)
23. 6. 2006 16:57
Re: OT: Otazka pre redakciu
Možná by ses měl vrátit trochu nazpět a poučovat ty kašpárky. Já nahoře se jen vyjádřil k tomu neskutečnému týdennímu divadlu. Co se týče diskuze, zapomínáš, že tak jako diskuze verbální, i písemná, má své zákonitosti... i překvapivé zvraty. To je mimochodem na tom to krásné... asi si to představuješ tak, že jakmile se spustí nový článek, vyplivnem tu postupně v předem daném pořadí každý své zkušenosti (zejména s Fioranem a spol) a počkáme na článek další. To je krásnej svět... svět robotů. V něm naštěstí nežijeme. BMWeste... vím, žes pod Panklem dobře napsal... budu se těšit na tvé "čisté" příspěvky k článkům... nedej bože abys větou vypadl ze scénáře... a počkám si tu s radostí na tvůj první konflikt... ten tu totiž prožije každej. Někdo menší, někdo velkej. Tak uvidíme. :-)
23. 6. 2006 16:49
Re: bez titulku
Hezké. :yes: