Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová struktura VW Group: VW, Škoda a Seat pod jednou střechou

Ondřej Láník
Diskuze (39)
Odcházející šéf Bernd Pischetsrieder si tak možná odnese rozdělení na klasické/severní značky (Vokswagen, Škoda, Bentley) a emocemi hýřící/jižní značky (Audi, Seat, Lamborghini).

Der Spiegel informoval na konci minulého týdne o záměru budoucího šéfa VW Group Martina Winterkorna, přeformovat strukturu celé automobilové skupiny. Odcházející šéf Bernd Pischetsrieder si tak možná odnese rozdělení na klasické/severní značky (Vokswagen, Škoda, Bentley) a emocemi hýřící/jižní značky (Audi, Seat, Lamborghini).

Nové přerozdělení po čtyřech letech nemá být jen samoúčelným gestem nové hlavy největší evropské automobilové skupiny. Cílem je definitivně zamezit plýtvání na nákladové straně ekonomické rozvahy podnikání koncernu VW Group. Situace, kdy byly paralelně investovány stamiliony eur do vývoje podobných motorů u Audi a VW se prý nemají již nikdy opakovat. Skupina má více těžit ze synergií, společných nákupů u dodavatelů a minulostí prý bude vzájemný konkurenční boj podobně koncipovaných modelů postavených na shodné platformě nebo sdílejících společné komponenty.

Nová struktura údajně sází na osvědčený koncept masových a exkluzivních značek. První skupinu by tvořil Volkswagen, Škoda a Seat, druhou pak Audi, Bentley, Lamborghini a Bugatti.

Ondřej Láník
Diskuze (39)
15. 11. 2006 07:05
Re: S kazdeho rozku trosku
No vidíš, ale nič si z toho nerob, to je tu úplne bežné. Zvykneš si.
15. 11. 2006 07:04
Re: ////
Keď príde čas, pozri si naživo Ceed aj Bravo. Potom si rád prečítam Tvoj príspevok.
15. 11. 2006 07:02
Re: aby je neomezovali!
V tom to práve je. Ceed nemá interiér ako predchodcovia. Skoč sa na neho pozrieť keď dorazí k predajcovi a budeš prekvapený.
15. 11. 2006 07:01
Re: Rozumné.....
To je na zamyslenie, možno Superb pretiahol nejakých záujemcov o Passat na svoju stranu, ponukou priestoru a hlavne cenou. Stalo sa to aj v našom podniku, keď si nový riaditeľ Passata nakoniec rozmyslel a nechal si kúpiť Superba v plnej paľbe. Myslím, že Volkswagen nechce robiť drastické kroky v podobe rušenia niektorých modelov, skôr si myslím, že bude mať snahu ich od seba viac odlíšiť.
Avatar - donPedro
14. 11. 2006 17:11
A co na to mistr Marko?
Tož jedna věc je že tuhle informaci podal Špígel, ale znáte to: na každém šprochen pravdy trochen. Co to pro budoucnost Koncernu přinese či odnese jest ve hvězdách (alespoň tedy pro mne), paždokádně by mne názor mistra Marka velmi zajímal (ostatně jako vždy). Tož tak. P.S. A nějak mně tu chybí komentář, však vy víte koho (jeho jméno se prý nesmí vyslovovat, ale lord Voldemord to není).