Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nová značka BMW se jmenuje Zinoro, nabídne elektromobil

David Bureš
Diskuze (1)
První vůz nové značky Zinoro by se do prodeje mohl dostat již v příštím roce. Značka svá auta nabídne i mimo Čínu.

BMW a jeho čínský partner, automobilka Brilliance Automotive, oficiálně představily novou značku pro čínský trh. Jmenuje se Zhi Nuo, což v čínštině znamená slib, na mezinárodním poli však bude označována jako Zinoro.

Kulaté logo značky má znázorňovat dvě spojené ruce dvou partnerů, kteří se mají snažit o „tvorbu inovací a udržitelný rozvoj.“

Prvním vozem, který Zinoro nabídne, bude elektromobil. Zatím není jasné, jakou techniku tento automobil použije, spekuluje se však o využití platformy minulé generace řady 3 nebo aktuálního SUV X1.

Podoba elektrického auta bude představena na listopadovém autosalonu v Kantonu, jeho prodej patrně začne příští rok. O výrobu vozu se postará továrna ve městě Šen-jang. Zde má BMW postavit i novou motorárnu, v rámci spolupráce s automobilkou Brilliance pomůže jejímu rozvoji.

Značka Zinoro má v budoucnu prodávat své vozy i na trzích mimo Čínu. Šéf prodejů BMW Ian Robertson v minulosti nevyloučil ani možnost prodeje těchto aut v Evropě.

Ani po prezentaci nové značky není jasné, jaké vozy bude nabízet. Zatím se hovořilo o tom, že se stane levnou značkou koncernu BMW Group, která v jeho portfoliu chybí. Elektromobily (Zinoro nabídne minimálně jeden) však mezi auta s nízkou cenovkou rozhodně nepatří. Je tak možné, že se Zinoro zaměří spíše na ekologické vozy, podobně jako divize BMW i .

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - beibej
15. 4. 2013 21:25
LOGO
to spíš vypadá jako by se dva partneři přetahovali v páce. >:D