Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Aston Martiny neponesou označení AMG, říká šéf Daimleru

Jan Mička
Diskuze (1)
O spolupráci automobilky Aston Martin a Mercerdes-AMG GmbH se hovořilo celé roky. I ta však má své jasně dané hranice.

První oficiální informace o uzavření spolupráce mezi automobilkou Aston Martin a sportovní divizí koncernu Daimler víme od konce července loňského roku. Britská automobilka sice bude od AMG odebírat pohonné jednotky a některé elektronické komponenty, na první pohled to však nebude příliš znát.

Ono se ostatně není čemu divit. Budoucí majitelé nových vozů Aston Martin by totiž asi neradi vozili na zádi svých automobilů magické třípísmenné označení, které na spolupráci obou společností upozorní. Podle současných informací však nebudeme muset hledat příliš dlouho a skutečně odkaz na AMG najdeme. Podle Dietera Zetsche, šéfa koncernu Daimler, bude stačit nahlédnutí pod kapotu, kde by měla být plaketa AMG jasně viditelná.

Jak již bylo řečeno, pro příští generaci vozů Aston Martin vyvine divize Mercerdes-AMG GmbH zcela nové vidlicové osmiválce kombinující vysoký výkon a příznivou spotřebu paliva, což Daimleru v britské automobilce zajistí pětiprocentní podíl. Spolupráce se však může i nadále rozrůstat – v budoucnu bychom se proto mohli dočkat také vzájemného sdílení podvozkových platforem.

Jan Mička
Diskuze (1)
Avatar - Martin911Turbo
4. 2. 2014 16:47
Chrysler Crossfire
Už v minulosti Chrysler Crossfire, který ve vrcholné verzi SRT-6 měl motor od AMG neměl také nikde nic napsáno, celý motor byl zadeklovyný krytem SRT-6 a až po jeho oddělání na boku byl malý nápis AMG