Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Justy a další novinky Subaru pro IAA

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Subaru připravilo pro výstavu IAA hned čtyři premiéry. Novinkou v Evropě je nové Legacy a malé Justy. Světu se poprvé představí nový Outback a nový šestiválcový motor s protiběžnými písty.

Subaru připravilo pro výstavu IAA hned čtyři premiéry. Novinkou v Evropě je nové Legacy (psali jsme o něm zde) a malé Justy. Světu se poprvé představí nový Outback a nový šestiválcový motor s protiběžnými písty.

Nejmenší Subaru určené pro evropský kontinent konečně dostane nástupce. Dosud prodávané Justy bylo vlastně mnoho let vyráběné Suzuki Swift s pohonem všech kol. Nové Justy G3X vychází ze Suzuki Ignis a bude samozřejmě pro Evropský trh opět dodáváno s pohonem všech kol. V nabídce jsou dva motory s variabilním časováním ventilů 1.3 a 1.5 l. Menší motor dosahuje výkonu 69 kW a nejvyššího točivého momentu 118 Nm při 4100 ot./min, větší agregát dává 73 kW a 133 Nm při 4100 ot./min. Justy povyrostlo a těší se oproti předchůdci mnohem více do terénu. Tam mu příjde vhod světlá výška 170 mm. Kombinovaná spotřeba paliva činí 6,9 l/100 km resp. 7,2 l/100 km. Základní objem zavazadelníku 236 l lze zvětšit sklopením sedadel až na 526 l.

Podobně jako dosavadní model bude i nové Justy vyráběno v maďarském závodě Suzuki. Prodej v Německu bude zahájen krátce po premiéře.

Ondřej Láník
Diskuze (9)