Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Maserati Quattroporte!

Michal Fokt
Diskuze (0)
Na výstavě Artedinamica v Muzeu moderního umění v Tokiu budou po boku konceptu Ferrari FX k vidění také první skici chystaného čtyřdveřového Maserati.

Italové Japonce nějak moc hýčkají. Nejprve bylo oznámeno, že na výstavě Artedinamica, která je v tokijském Muzeu moderního umění věnována od 26. dubna do 14. července automobilům Ferrari a Maserati, bude k vidění koncept Ferrari FX. K tomu se přidala i automobilka s trojzubcem ve znaku s tím, že poprvé ukáže skici chystaného čtyřdveřového sportovního automobilu, označeného pochopitelně opět Quattroporte.

Jde o poměrně nezvyklé aktivity dvou automobilek, které by se podle všeho rády zalíbily japonským zákazníkům. Jak jinak si vysvětlit, že zatímco na podobné premiéry netrpělivě čekají renomované autosalony, Ferrari a Maserati s plány do budoucna klidně vyrukují na lokální výstavě v muzeu. Je pravda, že oficiální premiéra Ferrari FX je plánované na podzimní Paříž, ale druhé „poprvé“ už nebude mít zdaleka ten lesk, jaký by mělo v případě, že se v Paříži ukáže skutečně v premiéře. Ovšem na druhou stranu – tyto dvě automobilky si na žádném autosalonu na nedostatek zájmu rozhodně stěžovat nemohou, byť se jejich modelová paleta nemění tak často.

Pokud jde o nákresy vozu Maserati, nejsou k němu k dispozici dosud žádné informace, bylo však prohlášeno, že by měl být tento čtyřdveřový sportovní vůz hotový koncem příštího roku, takže nezbývá, než se těšit na Frankfurt. A nebo Tokio?

Michal Fokt
Diskuze (0)