Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové modely letos umožní Fiatu zvýšit podíl na evropském trhu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
Fiat je podle tržeb šestou největší automobilkou v Evropě. Její tržní podíl loni činil 7,5 %.

Italský výrobce automobilů Fiat hodlá v letošním roce zvýšit svůj podíl na evropském trhu s osobními vozy díky novým modelům. Uvedl to generální ředitel společnosti Sergio Marchionne na valné hromadě akcionářů. Loni činil tržní podíl Fiatu v Evropě 7,5 procenta, napsala agentura Reuters.

Marchionne upozornil, že na evropský trh s osobními automobily letos bude mít negativní vliv předpokládaný pokles poptávky v Itálii a Francii. "Nicméně očekáváme, že náš tržní podíl stoupne v důsledku zahájení prodeje nových modelů ve druhém pololetí," dodal.

Fiat je podle tržeb šestou největší automobilkou v Evropě. Společnost nyní pracuje na převzetí americké automobilky Chrysler, ve které již vlastní čtvrtinový podíl a má rovněž kontrolu nad jejím vedením.

Fiat předpokládá, že do konce letošního roku zvýší svůj podíl v Chrysleru na 35 procent. Souhrnné roční tržby Fiatu a Chrysleru by podle Marchionneho mohly do roku 2014 dosáhnout 100 miliard eur (zhruba 2,45 bilionu Kč), napsala agentura AP.

Na autosalonu v Ženevě Fiat Group ukázal výrazně rozšířené portfolio svých značek Fiat, Lancia, Alfa Romeo a Jeep. Na trh by se všechny měly dostat během roku 2011, týká se to i českého trhu.

Na jaro je ohlášen příchod malé italské značky Abarth. Vozy se budou prodávat v novém pražském dealerství, které bude mít pro český trh zpočátku exkluzivitu. Zastoupení a servis Abarthu otevře společnost Pitlane, která je sesterskou firmou českého dovozce Ferrari a Maserati Scuderia Praha.

Na jaře se český trh dočká lehce modernizované Lancie Delta, faceliftovaného Jeepu Compass a Wrangler.

V létě se u nás objeví první Fiaty Freemont (nejprve jen jako 4x2), Jeep Grand Cherokee dostane naftový motor. V září se dočkáme zcela nové Lancie Ypsilon. Později má dorazit Fiat Freemont 4x4, Lancia Thema, Lancia Grand Voyager.

V závěru roku 2011 by se měla začít prodávat klíčová novinka Fiatu - nová generace Pandy.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (12)
1. 4. 2011 18:11
Re: Offtopic: sportovní Thema asi nebude, ale 300S možná ano
Já v to spíš doufám.
1. 4. 2011 18:11
Re: zase článek o Fiatu....
No jo, ty seš zase pro změnu drbnutý, přiznání vlastní mentální "dispozice" formou nicku oceňuji, spíš mně překvapuje, že znáš tak odborné výrazy Janko, co? Třeba ti ještě pomůžou, nezoufej, medicina i v oblasti psychiatrie dělá velké pokroky.
Avatar - Barrichello
1. 4. 2011 10:52
Re: Offtopic: sportovní Thema asi nebude, ale 300S možná ano
Já myslím že ne >:D
Avatar - DRBNUTY
1. 4. 2011 03:29
Re: zase článek o Fiatu....
Naozaj si celkom zdravy, len si sa zabudol priznat k inkontinencii stolice. >:-[]
31. 3. 2011 22:29
Re: Offtopic: sportovní Thema asi nebude, ale 300S možná ano
Vyměněj masku a přelepí pár znáčků a budou to tady vnucovat jako Lancii a bude to!