Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové modely Volkswagenu: kabriolet, SUV i pick-up

Libor Zezulka
Diskuze (37)
Volkswagen už několikrát sliboval modelovou smršť a vypadá to, že svůj slib stoprocentně dodrží. Chystá se nové SUV, kabriolet a dokonce i pick-up.

Když se začalo po odchodu Ferdinanda Piëcha z čela Volkswagenu a obrovském propadu prodejů v roce 2002 hovořit o finančních problémech koncernu (ten začal utrácet víc, než vydělával), slíbil Bernd Pischetsrieder uváženější nakládání s penězi a také modelovou smršť nejen značky Volkswagen. Ta měla pokrýt většinu existujících segmentů. Po novinkách jako touran či touareg a nutné generační výměně modelů golf a passat se automobilka nadechuje k další ofenzívě.

Komorní představení Golfu Plus nebude mít zřejmě nic společného s velkolepým příchodem nového kabrioletu vycházejícího ze studie Concept C. Otevřený automobil s uspořádáním 2+2 zatím neznámého jména bude využívat prkvy z nového passatu i golfu a dostane pevnou skládací střechu, čímž se přiblíží např. luxusním modelům mercedesu. Novinka v nabídce VW vyplní mezeru vzniklou odchodem otevřeného golfu.

Další novinkou, kterou VW ukáže pravděpodobně v roce 2007, bude menší SUV. S tímto modelem hodlá automobilka zaútočit na pozice Toyoty RAV 4 a s lépe vybavenými variantami na BMW X3. Že to v Německu myslí s honem na zákazníky opravdu vážně dokazují zvěsti o chystaném velkém pick-upu a dokonce sedmimístném SUV (větším než Touareg). Naprosto šíleně zní nápad vyrobit luxusní vůz podobný modelu CLS.

Libor Zezulka
Diskuze (37)
19. 3. 2005 18:21
Re: :-)
Výborný postřeh. Sedí v něm každé slovo.