Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Subaru Impreza s karoserií sedan a hatchback

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (130)
Nová generace Imprezy, která už není jen dalším faceliftem, ale skutečně novým automobilem se měla představit až na autosalonu v New Yorku.

Nejdříve se na veřejnost dostaly fotografie pětidveřového hatchbacku, který vyvolal vlnu zděšení mezi většinou příznivců značky. Krátce po tom unikly i fotky čtyřdveřového sedanu a nakonec nevydržela automobilka Subaru a 3.dubna vypustila sérii oficiálních fotografii.

Subaru ve své tiskové zprávě zcela pomíjí údaje týkající se výkonů vozu a tak je jisté jen to, že pod kapotou je uložen čtyřválcový boxer o objemu 2,5 litru, který doplní motory z nabídky odcházejícího modelu. K dispozici bude manuální, ale i automatická převodovka. Samozřejmostí je pohon všech kol.

Nová Impreza má prodloužený rozvor o 95 mm oproti předchozí generaci, která měla rozvor o délce 2525 mm. To napovídá, že se zvětšil také interiér, který u předchozí generace nepatřil právě k nejprostornějším.

Subaru uvádí, že čtyřdveřový sedan je o 165 mm delší než pětidveřový hatchback a jeho délka mu propůjčuje elegantnější linie.

Údajem pro pobavení je objem zavazadlového prostoru sedanu, který v japonské automobilce nevěří na litry, ale na sady golfových holí, ty ve své zádi nová Impreza uveze tři.

Bližší technické údaje budou s největší pravděpodobností zveřejněny po oficiální premiéře Imprezy na autosalonu v New Yorku.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (130)
5. 4. 2007 08:57
Re: Mnoho kriku pre nič
:yes: >:D Subaru to poser. a tebe si pořád dobírají...
5. 4. 2007 06:33
Re: pohroma
Ty si iny tvrdas... :-|
Avatar - nielblack
5. 4. 2007 02:47
Re: CAUSA IMPREZA
Skvěle napsaný. Bohužel s tou novou Imprezou pohřbili něco, co mě a ne jen mě bude hodně chybět. Už se nebudu otačet za "absolutním" autem, tet mám obavu abych si nové Imprezy vůbec všimnul. Dříve ,když jsem porovnával Imprezu a Evo tak nevím proč, ale pokaždé mělo pro mě trošku navrch Subaru. Nyní jasně vede nové Evo X. Jezdí přesně tak jak vypada a nan nic si nehraje. Nové Subaru teť může mít jízdní vlastnosti z říše snů, ale s tou vizáží to prohraje vždy. Prostě to už není pravé Subaru Impreza ale jak tu kdosi už napsal Lanoz. Sbohem Imprezo bude se mi stýskat ,snad možná jednou, někdy ... Jinak GTI výborně napsný blog úplně jsem ji viděl tu modrou perlu jak se šlphá do těch kopců. Jen ten závěr no žádný Happy End ale řekl bych tvrdá ale pravdivá realita.
4. 4. 2007 22:31
Re: Asi jsem divnej,
Welle, sakra... jak můžeš při pohledu na tohle vůbec zmiňovat designovej klenot, BMW 1. Nemusí se ti líbit, ale je to taková porce dokonalosti a sportovního stylu v romto segmentu, že zmíňka v aktuální souvislosti je než rouhání se. Někdo tu nahoře trefně napsal, že je to Korea z před 10 léty. A to sedí. Jestliže chtělo Subaru vstoupit do světa hatchbacků, pak si to mělo nechat udělat v Itálii, aby to mělo šmrnc. Takhle tu přece nemá vůbec šanci. Zejtra vyjede Bravo a za chvíli novej Golf... Imprezu překonává i letitá Almera...
4. 4. 2007 22:11
FUJ HNUS!!!
Hnus!!! Nic v zlom, ale subaru ma cim dalej horsi design...kde to ma designovo na dake EVO X? Fuj, este raz hnus!!!