Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové Suzuki Ignis se představí v Tokiu, vychází z konceptu iM-4

Jan Mička
Diskuze (17)
Suzuki přivedlo k životu ženevský koncept iM-4. Představí jej na blížícím se autosalonu v Tokiu pod známým jménem Ignis.

Vzpomínáte si na zajímavý koncept iM-4, který Suzuki představilo na letošním ženevském autosalonu? Už tehdy bylo jasné, že se nejedná o pouhý výstřel do tmy, ale předobraz skutečného crossoveru určeného do městského provozu. Ten už je konečně na světě a na říjnovém autosalonu v Tokiu jej spatříme pod jménem Ignis.

Možná vás napadne, že městský crossover už Suzuki má – Vitaru. Jenže Ignis měří na délku okolo 3,7 metru a rozvor náprav by se neměl příliš lišit od současné Fabie (má 2470 mm). Vitara s délkou 4.175 milimetrů tedy bude vedle něj působit jako obr. Design karoserie se od konceptu iM-4 liší pouze v detailech. Z logických důvodů byla použita menší kola, vnější zpětná zrcátka nevypadají tak extravagantně a spodní část dveří nelemuje kontrastní ochranná lišta.

V Ženevě nás zástupci automobilku do konceptu iM-4 sice nepustili, před premiérou Ignisu se už ale rozhodli odkrýt karty. Očekávat můžeme tvrdé plasty, což samo o sobě ničemu nevadí, ale především hravý design a moderní technologie v čele s centrálně umístěným dotykovým displejem.

Nabídku motorů zatím Suzuki nezveřejnilo, pod kapotou ale zřejmě najdeme dvanáctistovku Dualjet (66 kW a 120 N.m), litrový turbomotor BoosterJet (82 kW a 170 N.m), a vyloučit nelze ani mildhybrid se systémem SHVS a malou lithium-iontovou baterií. Více se dozvíme po premiéře Ignisu na tokijském autosalonu (startuje 29. října). Vůz by se na českém trhu mohl objevit někdy v průběhu příštího roku.

Jan Mička
Diskuze (17)
Avatar - pumpkin
29. 10. 2015 22:44
Re: Krabička
V tomto prípade podľa vyjadrenia Suzuki ide pri zadnom stĺpiku o pripomienku modelu Cervo zo 70. rokov. :-)
[odkaz]
Avatar - pumpkin
29. 10. 2015 22:37
Re: sem s nim
SX4 bol veru bestseller, ale aj Ignisu sa dobre darilo, teda aspoň na Slovensku.
Avatar - pumpkin
29. 10. 2015 22:35
Re: vidim to
Súhlas. Toto sa podarilo. Už v Ženeve keď pri koncepte iM-4 stálo dosť ľudí a chudák iM-2 (Baleno) tam stál skoro bez povšimnutia, som si hovoril že to musia dať do výroby. :yes:
3. 10. 2015 16:33
Re: palec hore!
Nech sa páči: [odkaz]
3. 10. 2015 16:27
Re: Suzuki
Áno, tiež plechovky. Človek si v tom pripadá ako v Chrobáku.