Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nové testovací centrum BMW na Nürburgringu

Dan Vořechovský
Diskuze (7)
BMW bude nyní vyvíjet a testovat nové vozy ve svém inovovaném testovacím centru na slavné severní smyčce okruhu Nürburgring.

Po třech letech úprav a rozšiřování má BMW na slavném okruhu Nürburgring-Nordschleife inovované testovací centrum. BMW používalo okruh Nordschleife 40 let jako nedílnou součást svého vývoje a testování. V minulých letech představovalo centrum BMW také zázemí pro motorsport tým BMW účastnící se šampionátu DTM, poháru ADAC GT či nejrůznějších vytrvalostních závodech.

Inovované centrum, které se nyní rozkládá na ploše 1 156 m2 je vybaveno moderní technologií pro rozšíření testovacích a vývojových prací. Přibylo pět nových pracovních oddělení (celkem jich má nové centrum devět), nové mycí centrum a nové oddělení pro seřizování geometrie kol. Aby se pracovníci v centru cítili jako doma, došlo i na nové odpočinkové křídlo se společenskou místností. Vzhledem k nutnosti rychlé komunikace s výzkumnými centry v Mnichově a Garchingu nyní pracují inženýři v rozlehlé kanceláři s třiceti počítači, které jsou připojené přímo na centrálu. Přibyly také dvě výstavní místnosti a konferenční sál.

Dan Vořechovský
Diskuze (7)