Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinka pro americkou námořní pěchotu. Porazí i Hummer!

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Námořní pěchota Spojených států amerických si objednala side-by-side čtyřkolky Polaris MRZR-D4, které mají zamířit k aktivním plukům.

Side-by-side čtyřkolky Polaris MRZR-D4 jsou jedním z řady armádních modelů lehkých terénních vozidel z nabídky společnosti Polaris Defense, patřící pod křídla Polaris Industries, produkující i sportovní a pracovní čtyřkolky, sněžné skútry, tříkolky Slingshot i motocykly značek Indian a Victory.

Polaris MRZR-D4 patří v nabídce svého výrobce ke středním modelům a v současnosti přitahuje pozornost díky objednávce Námořní pěchoty Spojených států amerických. Ta jej hodlá nasazovat do akcí, pro němž je Humvee příliš těžkopádný a má při nich přednost rychlost s obratností před ochrannou pancéřováním.

Tato side-by-side čtyřkolka vedle objednávky od Námořní pěchoty Spojených států amerických na 144 exemplářů zaujme i svou pohonnou jednotkou v podobě přeplňovaného vznětového tříválce o objemu 993 cm3 pohánějícího prostřednictvím CVT převodovky zadní nebo všechna čtyři kola.

Vozidlo s rozvorem náprav 2718 mm, celkovou délkou 3556 mm a pohotovostní hmotností 952,5 kg má nosnost 680 kg. K přednostem MRZR-D4 vedle jeho obratnosti a rychlosti v terénu patří i nízké provozní náklady a rovněž skutečnost, že se díky svým rozměrům vejde do nákladového prostoru konvertoplánu Bell Boeing V-22 Osprey i vrtulníku Sikorsky CH-53 Stallion.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
16. 11. 2016 09:03
Re: Ochrana
Máš recht, jsou to blbečci. Normálně jim to napiš, že to vyspecifikovali a vybrali špatně.
15. 11. 2016 20:02
Ochrana
No nevim, byt tim marinakem, tak bych nejake odlehcene kevlarove / laminatove dvere bral. Lehke pechotni zbrane jako samopal maji casto problem i celnim sklem, takze by to takovy problem nebyl.
15. 11. 2016 18:08
Možno ...
[odkaz]