Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Subaru: 8 aut pro Tokyo Auto Salon 2012

David Bureš
Diskuze (4)
Návštěvníci tuningové výstavy v Tokiu se mohou mimo jiné těšit na tři varianty sporťáku Subaru BRZ.

Subaru představí na lednové výstavě Tokyo Auto Salon 2012 osm automobilů. Tři z nich budou varianty sportovního modelu BRZ, vyvíjeného s Toyotou, na čtyřech autech nebude chybět nápis Impreza, osmým vystaveným vozem bude Legacy B4 GT300, které se letos účastnilo japonské závodní série Super GT.

Koncept Impreza G4 STI bude postaven na základech čtvrté generace tohoto modelu a bude první ukázkou, jak bude vypadat vrcholná varianta nové Imprezy. Sedan dostane mnoho dílů z dílny STI, mimo jiné přední i zadní spoiler nebo 18palcová hliníková kola. Dvoulitrový motor typu boxer bude u této studie spojen s převodovkou CVT.

Podle vyjádření Subaru bude automobil zdůrazňovat sportovní zaměření Imprezy a řidičům, kteří vyhledávají potěšení z řízení, nabídne vynikající ovladatelnost a obratnost.

Z modelů Impreza bude dále k vidění sériová Impreza Sport, rallyová Impreza WRX STI pro skupinu R4 a závodní Impreza WRX STI, která se má v příštím roce zúčastnit čtyřiadvacetihodinovky na Nürburgringu.

BRZ Black Edition z dílny společnosti Prova bude další novinkou. Japonská automobilka zatím nezveřejnila bližší informace o tomto autě, a tak můžeme pouze předvídat, že bude mít černě lakovanou karoserii.

Zbývající dvě verze BRZ, které budou vystaveny na Tokyo Auto Salon 2012, jsme viděli už v minulosti. Koncept BRZ Concept STI, který je předobrazem ostré varianty STI, měl premiéru v listopadu v Los Angeles. Závodní verze BRZ GT300, určená pro třídu GT300 japonského šampionátu Super GT, pak byla k vidění na prosincovém tokijském autosalonu.

Na výstavě rovněž proběhne talkshow s rallyeovým jezdcem Toshihirem Araiem a dalšími závodníky, kteří se zúčastnili japonského šampionátu Super GT nebo čtyřiadvacetihodinovky na Nürburgringu.

Tokyo Auto Salon 2012 je japonská tuningová výstava, jakási obdoba známější americké přehlídky SEMA. Tento autosalon bude probíhat od 13. do 15. ledna 2012 na výstavišti Makuhari Messe v prefektuře Čiba.

David Bureš
Diskuze (4)
Avatar - Hammunasakra
28. 12. 2011 15:36
Re: STI+CVT
No, ono to může být jen nějaké "výstavní lákadlo" = upozornění že mají nové (a prý není špatné) CVT (které se asi bude porfoliem "šířit") + reklama na nové auto - a udělali to "2 v 1" ;-)
PS: Je docela možné že taková verze v reálu pak ani NEbude..
(rsp. bude Impreza s CVT, ale s nějakým "trochunižším" výkonem - třeba.. :-)
PPS: Uvidíme PO (tedy "při") výstavě - prostě AŽ vypustí nějaké "konkrétnosti/technické detaily" ;-)
Avatar - Slavek-TDM
28. 12. 2011 14:42
Re: STI+CVT
No ja nerikam, ze nebude verze s manualem, ale prekvapuje me CVT v cca 300k aute a navic s vyslovene sportovnim zamerenim. Jelikoz mam velkyho skutra s variatorem, neni mi kombinace (relativne) velkeho vykonu a CVT cizi, ale ze maji technologii, ktera dokaze ten vykon prenest a jeste vydrzet primerene dlouho fungovat, to mi zatim hlava nebere :-O
Avatar - Hammunasakra
28. 12. 2011 13:31
Re: STI+CVT
Myslím "chybka" NEbude v Japonsku (a soudruhy tam moc NEmají ;-) ), ale bude to spíš (tak trochu) "ztraceno v překladu" :-)
PS: Na asi NEJvětším světovém autosalonu budou představeny TŘI verze téhle Subřenky a nějaká si převodovkou CVT kterou Subaru postupně do svých modelů zavádí, ale že by pak "finálová" prodejní verze "ostré" Imprezy STi (ať už se nakonec bude jmenovat jakkoli) NEbyla s manuálem, to je asi VELMi NEpravděpodobné... ;-)
Avatar - Slavek-TDM
28. 12. 2011 09:20
STI+CVT
Tak to si vubec nedokazu predstavit... Navic me trochu mate oznaceni modelu, myslel jsem, ze Impreza WRX STI vubec nebude, ze bude jen WRX STI a pak Impreza... ;-\ Aby to japonsti soudruzi ponekud neprekombinovali...