Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novoroční oslavy po francouzsku: Shořelo téměř 1000 aut!

Michal Fokt
Diskuze (82)
Hezká multikulturní tradice se opakovala ve Francii i letos - lehlo popelem bezmála tisíc automobilů...

Opakuje se to pravidelně každý rok - na Silvestra a Nový rok vyrazí do ulic velkých francouzských měst lůza, bavící se ničením a zapalováním zaparkovaných aut. Poprvé k tomu došlo v 90. letech ve Štrasburku v částech města, osídlených očividně skvěle integrovanými imigranty a postupem času se "inspirovali" i obyvatelé dalších francouzských měst.

Možná vám to přijde znepokojivé a alarmující, ale zřejmě je to jen otázkou zvyku, protože francouzské ministerstvo vnitra informovalo, že oslavy nového roku "proběhly bez velkých incidentů" a objevily se "jen drobné problémy s veřejným pořádkem". Však co to je - 945 zničených aut za jedinou noc. Ostatně v ulicích bylo "jen" rekordních (přes) 100 tisíc příslušníků bezpečnostních složek, takže navýšení meziročního skóre o 140 vozů a návrat ke stavu v roce 2015 je nepochybně "úspěchem".

Michal Fokt
Diskuze (82)
Re: No já co slyšel,
Zapalují většinou ojeté rendlíky, těch není žádná škoda >:-[]
Avatar - _Karel_
5. 1. 2017 06:19
Re: Tendencni novinarina, cui bono?
Díky, že jsi mi ušetřil práci :yes:
5. 1. 2017 00:16
Re: Tendencni novinarina, cui bono?
Ono je ale přece úplně jedno, jestli ten bordel a ničení aut spáchali "noví" přistěhovalci z muslimských zemí, nebo potomci starších muslimských přistěhovalců z minulosti. Francie je tak jako tak v nebetyčném průseru, vždyť takových lidí tam mají celkem asi 4,5 milionu!!! Ta první generace, co tam přišla někdy v 50. a 60. letech je třeba i Francii vděčná, že jim poskytla azyl, ale jejich potomci se mohou kdykoliv radikalizovat (prý jsou často "frustrovaní" a cítí se být na okraji společnosti) a dát se ve službách radikálního islámu na cestu násilných útoků proti francouzskému státu a jeho obyvatelům. Většinou ani nemají chuť se nějak integrovat a vytváří tam vlastní izolovanou muslimskou komunitu hlásící se k právu Šaríja a všemu zlu, co s tím souvisí. A hlavně mají několikanásobně vyšší porodnost, než nemuslimské francouzské obyvatelstvo. Kam to do budoucna povede, je snad jasné... Už teď jsou prý na předměstí Paříže rozsáhlé "no-go zóny", které francouzský stát prakticky nemá pod svou kontrolou a kam se běžní policisté ani neodvažují chodit... Je to jako obří sud se střelným prachem, který může kdykoliv vybuchnout. Francouzské tajné služby mohou odhalit třeba 10 příprav k atentátům, ale v tom obrovském množství těchto lidí nikdy nemohou být stroprocentně úspěšné. A v Německu to není o moc lepší... :-O ;-\
Avatar - Bully_
4. 1. 2017 23:44
Tendencni novinarina, cui bono?
Nedalo mi to a nekoukam ani na clanek pana Fokta jako na relevantni zdroj informaci. Podival jsem se na prime zdroje a napr tady:[odkaz] , stejne jako kdekoli jinde vidim informace, ktere sice nezpochybnuji uvedena cisla, zato obraci vyznam clanku a predevsim ukazuji .. ehm, nechut premyslet? snad opravdu u vsech diskutujicich pod timto clankem.
Pomuzu s prekladem- soucasna migracni vlna nijak neprispela ke zvyseni shorelych a ohnem poskozenych vozidel za silvestrovskych oslav ve Francii. Jde sice o alarmujici cisla, ale tento pocet ma celkove klesajici tendenci a oproti stavu v r. 2012 jde letosni rok o pokles o 20,8%.
4. 1. 2017 22:49
OT
Doporučuji tento film [odkaz]

Názorná ukázka toho, že Evropa v současné době nemá žádnou šanci se proti islámu, resp. terorismu ubránit.