Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Chevrolet Camaro poodhalil své zadní partie

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Premiéra šesté generace Camaro se kvapem blíží a Chevrolet rozhodně nehodlá polevit ve své odhalovací hře. Nejnovější díl přináší pohled na zadní partie a kapotu.

Dvojici nejnovějších snímků nové generace Chevroletu Camaro doplňuje stručná tisková zpráva. V té se o novince rozhovořil Ed Welburn, viceprezident GM pro globální design, který uvedl, že se jedná o výraznější vývoj kultovní podstaty tohoto modelu.

Karoserie šesté generace Camara má kombinovat ladné linie s ostřejšími rysy a díky tomu působit štíhlejším a zároveň dynamičtějším dojmem než současné provedení. Tomuto tvrzení plně odpovídá plynule klesající linie střechy i provedení hliníkové kapoty.

Podle zveřejněných snímků a dostupných informací se tedy Camaro v oblasti designu vydá cestou evoluce a zde se přímo nabízí pohled do jeho historie a to na modelový rok 1969, který byl poslední pro první generaci.

Právě v modelovém roce 1969 totiž došlo na výrazné změny v designu karoserie od prvních dvou modelových roků 1967 a 1968 se totiž Camaro odlišilo mírně agresivnějšími předními partiemi a přepracovaným panelem se zadními svítilnami a především směrem dozadu výrazně protaženými hranami nad výřezy pro kola v blatnících. Výsledkem byl dynamičtější vzhled.

Kromě aktuálních snímků částí karoserie Chevrolet v rámci postupného představování Camara poodhalil možnosti nastaveních jízdních režimů, zmínil se o tuhosti karoserie i jejím odlehčení a uvedl, že šestá generace je téměř od základů nově vyvinutým vozem.

Oficiální premiéra šesté generace Camara pro veřejnost je stanovena na 16. května letošního roku. Novinka bude odhalena v rámci celodenní akce na Belle Isle v areálu, který je mimo jiné i domovem pro Chevrolet Detroit Belle Isle Grand Prix.

Kromě samotného odhalení šesté generace čeká na účastníky doprovodný program, jehož součástí bude setkání s inženýry a designéry, pracujícími na Camaru, možnost svezení po okruhu v Camaru Z/28 modelového roku 2015 a tzv. Camaro Museum, což bude samozřejmě přehlídka nejvýznamnějších zástupců z historie této modelové řady.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)