Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový crossover od Renaultu by měl být menší než Captur

Jan Mička
Diskuze (6)
Německý Auto Bild zveřejnil informace o novém SUV od Renaultu. Má být menší než Captur a mohl by dostat také verzi RS.

Současná filozofie Renaultu je silně nakloněna městským crossoverům a automobilům SUV. Aktuálně v nabídce najdeme modely Captur, Kadjar a Espace, které disponují větší světlou výškou, každý však z jiného důvodu. Rodina takto koncipovaných automobilů by se v budoucnu mohla ještě rozrůst, tedy alespoň podle informací německého Auto Bildu.

Kdekdo by řekl, že menší crossover než Captur už Renault nevyrobí, ale nemusí to být pravda. Auto Bild je totiž přesvědčen, že francouzská automobilka chystá model s délkou do 3,9 metru. Stejně jako u Capturu patrně nemůžeme očekávat pohon všech kol, o ten ale u městských crossoverů až tak nejde. Možná vás napadne, že se jedná pouze o „převlečený“ model Kwid, musel by ale do délky povyrůst přinejmenším o 20 centimetrů (Kwid měří 3,68 metru).

Nesedí také použitý základ. Renault Kwid je totiž postaven na alianční platformě CMF-A, zatímco architektura nového crossoveru má nést označení Value Up. To by mimo jiné znamenalo použití litrového zážehového motoru o výkonu 70 koní a vznětové patnáctistovky se 75 až 110 koni. Šušká se však také o RS verzi s výkonem až 200 koní, ta by ale zřejmě nedorazila hned. Interiér koncipovaný do výšky by podle Auto Bildu měl nabídnout podobný prostor v podélném směru jako větší Clio.

Jan Mička
Diskuze (6)
13. 7. 2015 16:37
Podobně prostorné, jako Clio?
Tak pokud to bude uvnitř podobně protorné, jako Clio, tak to bude hrůza. Protože současné Clio je jedním z nejstísněnějších malých hatchbacků na trhu :'-( :no:
Avatar - Individualita
13. 7. 2015 12:56
To už je fakt vtip
Menší než Captur. Co přijde příště, rodinný segway? >:D
12. 7. 2015 17:12
Re: Má být menší než Captus???
" ... které disponují větší světlou výškou, každý však s jiného důvodu." Prosím o opravu druhé věty v souvětí. Věřím, že se jedná o překlep. Děkuji Vám, pane Mičko.
12. 7. 2015 13:43
Re: Má být menší než Captus???
OK, já si to myslel. Btw není někde víc podrobnějších informací? Zní to zajímavě, skoro by se chtělo říct Twingo na chůdách ;-)
Avatar - Honza Mička
12. 7. 2015 13:29
Re: Má být menší než Captus???
Překlep, díky za upozornění ;-)