Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový dovozce vozů Ssangyong: Emil Frey

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Korejská automobilka Ssangyong změnila oficiální zastoupení na českém trhu. Je jím společnost Emil Frey, která do České republiky dováží automobily značky Subaru a mj. je také prodejcem automobilů značek Toyota, Kia a Subaru.

SsangYong je mladá korejská značka, která si podobně jako ostatní korejští výrobci prošla tvrdými zkouškami. Dnes je jednou z nejdynamičtějších automobilek a její prodejní úspěchy v celém světě a obzvláště nově v Evropě jsou vynikající.

SsangYong založil svoji modelovou řadu na kategorii SUV a čtyřkolkách. Používá technologie firmy Mercedes Benz, s jehož licencí jsou do vozidel montovány motory a převodovky. SsangYong vsadil i na kvalitu a na dobré zásobování náhradními díly. Nejúspěšnějším modelem je velké SUV Rexton, modelová řada dále pokračuje vozem Rodius (kategorie MPV) a pick-upem Musso Sport. Na letošním Frankfurtském autosalonu značka představí menší SUV Kyron.

Nově založená dceřinná společnost SSANGYONG ČR počítá se zahájením prodeje a poprodejních činností v říjnu tohoto roku, a to nejen ve prostorách v Emil Frey v Praze ve Stodůlkách, ale i prostřednictvím dealerské sítě v obou zemích, na jejíž tvorbě dnes usilovně pracuje. SsangYong ČR ještě hledá spolupracovníky do obchodního a marketingového oddělení v obou zemích a dealery v Brně a Bratislavě, nicméně svým zákazníkům slibuje, že všichni pracovníci budou řádně vyškoleni a budou mít k dispozici potřebné dílenské vybavení. Sklad náhradních dílů buduje v Brně. V prvním roce předpokládá SsanYong prodej 270 vozidel v České republice a 50 vozidel na Slovensku.

Emil Frey je rodinným podnikem, který založil před 81 lety ve švýcarském Zürichu bývalý úspěšný motocyklový závodník Emil Frey. Díky svému podnikatelskému instinktu a základní filozofii svého podnikání, postavené na maximální spokojenosti zákazníků, expandovala firma z malého obchodu se servisem do velké společnosti působící na šesti evropských trzích. Emil Frey dnes zaměstnává přes 4000 lidí a prodává ročně 160 000 vozů 24 značek. V České republice působí Emil Frey od roku 1992, kdy začal dovážet japonské vozy Subaru od největšího výrobce osobních aut s pohonem všech kol prostřednictvím dceřinné společnosti Subaru ČR. Přes 60 zaměstnanců společnosti Emil Frey ČR se pak věnuje prodeji a servisu vozidel ve dvou autosalonech v Praze – ve Stodůlkách prodává auta značek Subaru a Kia, ve Vysočanech Toyoty. Obě firmy pak přebírají filozofii zakladatele a věří v kulturu podnikání se svými obchodními partnery.

Ondřej Láník
Diskuze (11)