Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Fiat 500: odpočítávání před premiérou jde do finále

Michal Otruba
Diskuze (18)
Již pouhých pět dní zbývá do představení žhavé novinky letošního roku – Fiatu 500. Italská automobilka má připraveno opravdu grandiózní přivítání.

Příchod nového a toužebně očekávaného Fiatu 500 se blíží. Automobilka plánuje velkolepý příjezd tohoto exkluzivního miniauta, který započala odpočítávat již před pětisty dny. Na našich stránkách jste mohli zkoumat špionážní fotografie, dočíst se první informace nebo třeba shlédnout první video a prostudovat první technická data.

V magazínu Auto.cz jsme zveřejnili také retrospektivní článek Fiat 500 a 600 - Malý, levný, šikovný v sekci Pohledy do historie.

Debut toužebně očekávaného Fiatu 500 se odehraje ve stejném duchu jako představení jeho předchůdce v roce 1957. Pamětníci si ještě pamatují, že 4. července 1957 přijelo do Turína více než 150 nových “pětistovek“. Představení “nové 500“ proběhne přesně po 50 letech, tedy 4. a 5. července 2007 ve stejném duchu. Přivítání nového malého italského miláčka se má zúčastnit více než 7 000 pozvaných návštěvníků z 63 zemí celého světa. Mezi nimi bude také 3750 dealerů, dovozců a společenských představitelů, více než 1000 novinářů, 100 finančních analytiků a přes 1000 osobností ze světa obchodu, zábavy, módy a sportu. 5. července navíc pojede nejvyšší vedení automobilky Fiat prezentovat nový Fiat 500 k samotnému italskému prezidentovi.

Příchod nové pětistovky je důležitý jak pro Turín, tak i pro celou zemi. A to je důvod, proč jeho představení proběhne 5. a 6. července v dalších třiceti významných městech, které k tomu propůjčí ty nejprestižnější náměstí – del Popolo v Římě, Duomo v Miláně nebo třeba Politeama v Palermu. Lidé se na nich budou bavit, soutěžit a tančit, ale také můžou koupí exkluzivních triček nebo CD podpořit charitativní projekt “Un nido per Pollicino“. Ti, kdo tuto akci zmeškají a budou chtít přispět, tak můžou tento projekt podpořit 7. a 8. července u všech dealerů Fiat během Dne otevřených dveří.

Nejvíce exkluzivní představení je samozřejmě naplánováno na 4. července do Turína, které začne ve 22 hodin na Murazzi area. Akce bude přenášená televizí Canale 5 a bude ji mít na starost Marco Balich, který je známý hlavně díky velkolepému zahajovacímu a ukončovacímu ceremoniálu při zimních olympijských hrách v loňském roce. Pro Fiat 500 má Balich připravený mimořádný kaleidoskop světel, zvuků, hudby, kterým chce okouzlit odbornou i laickou veřejnost na ulici Cairoli. Velkolepou show bude možné sledovat také na nejznámějších náměstích v Turíně (piazza Vittorio Veneto, San Carlo, Castello a Emanuele Filiberto) na obřích obrazovkách. Kromě televizní stanice Canale 5 bude možno slavnost sledovat na internetových stránkách www.fiat500.com. Vyvrcholení slavnosti samozřejmě obstará příjezd oslavence – Fiatu 500.

Michal Otruba
Diskuze (18)
29. 6. 2007 12:02
Re: Nova F500 - vaha?
Váha by měla být 1030 kg, že se původní 500 vešla do 470 kg není nic divného, dnes jsme o 50 let "dál" a jen v délce mezi oběma je více než půl metrový rozdíl ve prospěch novinky, bez ohledu na další nejen rozměrové rozdíly. Dneska i 50ccm skútr váží 100 kg.