Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Fiat Stilo, Alfa 149 a Lancia Delta na nové platformě

Libor Zezulka
Diskuze (38)
Nový Fiat Stilo stane na nové platformě, která se také stane základem nové Alfy Romeo 149 a Lancie Delta.

Kvůli nepříznivým prodejním výsledkům se Fiat Stilo rozloučí s tímto světem dříve, než se původně plánovalo. Nový model vznikne ve spolupráci s rakouskou společností Magna Steyr v extrémně krátké době, přičemž stane na nové C platformě, kterou využijí i další značky skupiny Fiat. Podle listu Automotive News Europe vystaví na nové platformě model 149 (nástupce 147) i Alfa Romeo.

Se stejnou podvozkovou platformou se přestaví příští rok také nová Lancia Delta. Alfa Romeo zvažovala, zda pro své modely využije připravovanou C platformu nebo raději zvolí zkrácenou verzi platformy Premium, na které stojí modely 159 a Brera. Použití jedné platformy Fiatu umožní snížit náklady, italská automobilka navíc jedná s dalšími výrobci o spolufinancování jejího vývoje.

Je tedy možné, že na novém podvozku příští generace Fiatu Stilo či Lancie Delta nebo Alfy Romeo 149 stanou i modely jiných značek.

Libor Zezulka
Diskuze (38)
14. 5. 2006 19:37
Re: SPAM GTI
Mě ne, nepochybně tobě... vždyť o tom nahoře právě píši... Tys napsal nahoře, že manipuluji s čísly. Já nic nemanipuloval, nic jsem neporovníval. Napsal jsem jen tři čísla - prodané 159, Apoštol a GURU :yes: Tak co tu plácáš o nějaké manipulaci. I kdybych chtěl vynést Apoštola do nebe, postačí mi holá fakta, mohl jsem například pro porovnání uvést počet prodaných Mondeí... Manitou... nenuť se do toho. Žertuj, ale upřímně... ;-)
12. 5. 2006 22:08
Re: MÝTUS GTI
Prakticky nic neberu vážně. Mrzí mě, pokud ovšem o mém příspěvku tvrdíš něco, co tam prostě nebylo. P.S. Jestli si představuješ takhle diskuzi o prodejích, tak já ne. Můžem se špičkovat, ale musí to mít vejšku...
12. 5. 2006 17:21
Re: MÝTUS GTI
... přemýšlej, než něco napíšeš. Snažíš se o styl a nedostává se obsahu.... Vezmi čísla a napiš, kolik se prodalo Mondea, Focuse a nedělej ze mne manipulátora... Dnes ti to tedy nevyšlo vůbec :no:
12. 5. 2006 17:19
Re: MÝTUS GTI
Já nahoře manipuluji s daty? ;-\ Já jsem psal o počtech prodaných 159, Apoštola a GURU. O Focusu jsem nenapsal ani slovo, tak se laskavě uklidni :no: Nenapsal jsem ani o Mondeu... srabíku :no: :no: P.S.
12. 5. 2006 17:14
Re: OT: GURU - PRODEJE DUBEN
Český trh je ten nejdůležitější... tedy pro nás, co tu žijeme. Co frčí v Tasmánii je mi fakt jedno. A zde je prostě 159 zatím velmi zdrženlivá... A koneckonců, ono to je jinde jinak?