Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Fiat Stilo přijede z Rakouska

Libor Zezulka
Diskuze (15)
Novou generaci Fiatu Stilo zkonstruuje pro italskou automobilku rakouská firma Magna Steyr, kterou v současnosti naplno zaměstnává Jeep a Chrysler.

Fiat učinil překvapivé rozhodnutí a místo toho, aby požádal o spolupráci na vývoji nové generace Fiatu Stilo kteroukoliv italskou firmu, obrátil se s prosbou o pomoc na rakouskou společnost Magna Steyr se sídlem v Oberwaltersdorfu. Nutno podotknout, že Fiat na vývoji pokračovatele rodu Stilo nijak neušetří, Magna Steyr si totiž účtuje až o 40 procent vyšší cenu než většina konkurentů.

Jenže Fiat si momentálně nemůže vybírat. Současné stilo se neprodává podle předpokladů, ve skutečnosti se prodává docela mizerně, a tak Fiat, nedávno rozvedený s General Motors, potřebuje urychleně nástupce. CEO automobilky Sergio Marchionne řekl: „Potřebujeme nové auto rychlostí světla a Magna Steyr dokáže jako jediná splnit naše časové požadavky.“

Zaměstnanci v Magna Steyr se v posledních měsících rozhodně nenudí. I bez zakázky Fiatu mají plné ruce práce s výrobou vozů Chrysler a Jeep a momentálně především evropskou verzí korábu 300C.

Libor Zezulka
Diskuze (15)