Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Ford Mondeo: vhodný i pro alergiky

Aleš Jungmann
Diskuze (30)
Nové Mondeo obdrželo od německého TÜV Rhineland certifikát "Allergy Tested Interior".

Spolu s vozy Ford Ka, Focus, S-MAX a Galaxy tak evropská větev Fordu nabízí hned pět automobilů s tímto certifikátem.

Ten může být udělen pouze vozům, jejichž materiály v interiéru splňují náročné hygienické požadavky a snižují tak riziko vzniku alergické reakce na nejnižší možnou mez. TÜV tak testovalo více než stovku materiálů a součástek ve svých laboratořích.

Dále byly dermatologicky testovány všechny materiály, které se dostávají do přímého kontaktu s pokožkou pasažérů či řidiče (volant, řadící páka, potahy sedadel, madla, bezpečnostní pásy atd.).

Nové Mondeo tak bylo postaveno bez použití materiálů, které mohou vzbuzovat negativní reakce organizmu – v interiéru nebyl například použit latex, chrom nebo nikl. Součástí výbavy je také velmi výkonný pylový filtr (byl také testován), který zabraňuje vnikání částic pylu do prostoru pro cestující.

Aleš Jungmann
Diskuze (30)
24. 5. 2007 17:24
Re: ...
Tak můžeš si být jistej, že kdyby na tom nastejno byl, už dávno tím certifikátem mávaj taky. Ono totiž není zas až tak samozřejmý, že v interiéru nejsou žádný díly, který byly napuštěný nějakým sajrajtem, který by pak prvních pár měsícu potřeboval k odpaření apod...
24. 5. 2007 17:21
Re: Velká poklona
chlape, už to nehul >:D ;-)
24. 5. 2007 17:20
Re: Bez roušky a rukavic...
přesněěěě :yes: ;-)
24. 5. 2007 13:37
FORD x VOLVO
Novy Ford Mondeo je dobrym prikladem toho, co jsem zde pred casem psal a s nekym se na toto tema prel. Uz je tomu nekolik let, kdy se automobilka VOLVO stala soucasti koncernu FORD. Koncernove marketingove oddeleni vedelo uplne presne do ceho jsou a co z toho budou mit. Zaclenenim VOLVA ziskal FORD obrovsky balicek know-how v mnoha aspektech vyroby a marketingove strategie automobiloveho prumyslu. Navic dokazal zkloubit zvyky FORDU se zvyky VOLVA. Vysledkem je perfektni souhra a vyuzivani vsech zdroju obou automobilek. Novy, vkusny FORD MONDEO je produktem teto spoluprace. GRATULUJU.
24. 5. 2007 13:35
Re: king of the hill
Ten je v nedohlednu... :-) :-)