Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový level čínského nevkusu: Dračí kola za dvě stě tisíc...

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Jiný kraj, jiný mrav, říká známé přísloví a lze je vztáhnout i na vkus, což velmi dobře dokumentují zlatá kola, za jejichž vznikem stojí čínská společnost Dicastal Wheel Group.

Říká se, že kola dělají auto a je pravdou, že vhodně zvolený design spolu se správnou velikostí může proměnit jinak nenápadnou šedou myšku ve velmi atraktivní stroj a samozřejmě i naopak.

Čínská společnost Dicastal Wheel Group představila 22palcová kola, která v Evropě nejspíš nadchnou jen málokoho, ale na domácím trhu se mohou stát trhákem především mezi zdejšími majiteli luxusních limuzín a SUV.

Tato kola totiž zdobí draci, kteří jsou v Číně tradičně uctívání a zdejší vládnoucí dynastie s nimi spojovaly své počátky. Drak je tedy vnímám pozitivně a ne jako u nás, kde má sympatie většiny na své straně princ Bajaja a jemu podobní.

Dicastal Wheel Group si tato kola cení na 7800 amerických dolarů (Zhruba 205.000 Kč) a uvádí, že je připravena svým zákazníkům nabídnout i provedení s ještě složitějšími vzory a jemnějšími detaily.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Avatar - TeeJay
15. 12. 2016 22:43
Re: Nový level
Souhlas. Připomnělo mi to trochu [odkaz] >:D
Avatar - JohnST
15. 12. 2016 17:29
Cina
Parada. Uz vidim raperov ako to nosia na krku. >:-[]
15. 12. 2016 15:53
?
Na žádné svoje auto..asi ani žádné..běžné auto ..bych si to nedal:) Ale minimálně se mi líbí to řemeslné zpracování a ten nápad..asi mi to přijde lepší, než sposta kýčovitých kousků, která se na našem trhu vyskytují standardně a nikdo je nekomentuje..
A na nějaký přizpůsobený showcar..třeba v retro-stylu..(?) by se hodit klidně mohly:)
Avatar - Emel
15. 12. 2016 14:46
Nový level
Já nevím, mně to tak zlé nepřijde... už jsem z Číny viděl horší věci.
Avatar - _Karel_
15. 12. 2016 14:30
Re: Takova dostal
No všichni se tady smíchem počůrali. :-|