Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes-Benz CLS se odhalil na prvních snímcích. Představí se už brzy

David Bureš
Diskuze (7)
Třetí generace velkého sportovně střiženého sedanu od Mercedesu si navzdory spekulacím uchová označení CLS. Zkombinuje prvky tříd E a S.

Mercedes-Benz se chystá na blížící se premiéru třetí generace velkého, sportovně střiženého sedanu CLS. Má se ukázat již tento měsíc, na autosalonu v Los Angeles, a tak automobilka zvyšuje frekvenci zveřejňování materiálů o této novince. Nejnověji zveřejnila první snímky odhaleného auta i oficiální fotografie maskovaných prototypů.

První zveřejněný snímek ukazuje příď automobilu, avšak zahalenou ve tmě. Patrné jsou jen diody denního svícení tvořící písmeno L nebo výrazná maska chladiče. Zboku pak má silueta navázat na tvar první generace CLS, která byla podle mnohých názorů hezčí než ta u jejího nástupce.

Druhý snímek je pohled do interiéru. Použití dvou velkých obrazovek vedle sebe je styl převzatý z třídy S, v CLS nebudou chybět ani čtyři kruhové výdechy ventilace, které jsou však výrazně sportovněji laděné než ve vlajkové lodi trojcípé hvězdy.

Právě z S-Klasse bude užito množství prvků výbavy, konkrétně půjde třeba o systém Energizing přizpůsobující nastavení vnitřní atmosféry – pomocí úpravy ambientního osvětlení nebo třeba funkce masážních sedadel.

Samotný základ bude ale použit z Mercedesu E, s nímž CLS má sdílet i rozvor 2.939 mm nebo řešení náprav. I proto se spekulovalo o tom, že v rámci zpřehlednění nabídky se vůz přejmenuje na CLE. Nakonec ale bylo zachováno označení CLS, což automobilka vysvětlila tím, že je auto spojnicí mezi E-Klasse a S-Klasse. Oproti třídě E se bude lišit také třeba interiér, a to nejen palubní deska, ale také třeba sedadla. Jiné bude i specifické naladění podvozku.

Třetí generace Mercedes-Benzu se světu sice ukáže ještě tento měsíc, do prodeje ale vstoupí až v roce 2019. Část verzí bude standardně spárována s pohonem všech kol, počítá se ale i se zadokolkami.

David Bureš
Diskuze (7)
20. 11. 2017 21:57
Zklamani
Souhlasim ze prvni generace byla skvela. Tohle me desi jak strasnymi displayi uvnitr, tak zadni casti profilu a prisernym previsem. Tohle bych tedy nechtel. Velka skoda...
Avatar - Uživatel_5340709
20. 11. 2017 19:37
Re: CLS...
Tak třeba druhý díl "Jak svět přichází o básníky" jedničku překonává. ;-) Ale je fakt, že se to často nestává, nicméně všechny CLSka jsou to lepší, co po silnicích jezdí.
Avatar - Uživatel_5340709
20. 11. 2017 19:33
Re: CLS...
Jj, jedničkové CLS je pořád kus krásného auta. :yes:
Avatar - Londonbridge
20. 11. 2017 17:21
Re: CLS...
Poznas to najlepsie veci su tie prve....Druha cast filmov tiez malokedy prekona ten original...jednicku. Tak ako aj CLS prva generacia bola vynimocna a prva ....auto priemysel ale napreduje raketovou rychlostou a kazdy kopiruje a dobieha,predbieha konkurenciu. Hviezda je uz tiez z plastu tak aspon ten terc na kapote nechaly este kovovy...Uvidime ked to cele odkryju tak alebo onak uz to nenaroby taky vietor ako spravilo prve CLS ko...Inak CLS tak ako aj S Coupe / teraz uz aj E Coupe / sa za design naozaj hanbit nemusia. :yes:
20. 11. 2017 16:53
Re: CLS...
To je pravda. Sám nevím co si místo první generace CLS koupím. To auto je dokonalé jak zvenku tak uvnitř. Hlavně interiéry prvního CLS a éčka W211 považuju za nejhezčí co Mercedes kdy dělal. Nové taky nevypadá špatně s těmi velkými televizemi ale už to není ta uhlazená dokonalost, vyváženost a elegance první generace.