Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mitsubishi Lancer-první foto a informace

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Devátá generace Lanceru přijde na podzim na evropské trhy. Připraveny jsou dvě karosářské varianty a tři zážehové motory o zdvihových objemech 1.3, 1.6 a 2.0 l.

Devátá generace Lanceru přijde na podzim na evropské trhy. Připraveny jsou dvě karosářské varianty a tři zážehové motory o zdvihových objemech 1.3, 1.6 a 2.0 l.

Modelová ofenzíva Mitsubishi začala faceliftem velkoprostorového Space Staru (v červnu 2002), Pajera (v únoru 2003) a novinkou v nové kategorii crossover s názvem Outlander (květen 2003). Čtvrtým novým modelem který bude v Evropě uveden na podzim je nový Lancer. Devátá generace 30 let prodávaného modelu ponese prvky nového stylistického provedení evropských Mitsubishi a dále zvýší počet dosavadních 700 tisíc v Evropě prodaných Lancerů. Z prvních zveřejněných fotografií je patrný docela „japonský“ design usměvavé masky se dvěma velkými otvory, stříbrným logem a výrazným ostrým prolisem na jinak hladké kapotě. Velké světlomety jsou protaženy vysoko vzhůru a do boků karosérie.

Klasický tříprostorový sedan a sportovní kombi budou od podzimu usilovat o evropskou klientelu. Pohon budou mít na starost zatím tři ohlášené zážehové motory: základní 1.3 (60 kW) je určena jen pro sedan, větší 1.6 (72 kW) pro obě verze a dvoulitr (99 kW) zase jen pro kombi.

Sportovní ambice u produkčních Mitsubishi přebírá z velké části Lancer Evo a tak možná trochu překvapivě bude dvoulitr s výbavou Sport k mání jen u verze kombi. Ta dostane tužší snížený podvozek, příčnou vzpěru mezi uchycením tlumičů na přední nápravě, pneumatiky 195/50 VR16, kožený volant Momo a další sportovní doplňky.

Oproti předchozímu kombi je to nové o 21 centmetrů delší (měří 4485 mm) a jeho zavazadlový prostor má mít údajně objem 590 l.

Sériové budou hlavové airbagy vpředu i vzadu, klimatizace, el. ovládání všech oken, centrální zamykání s dálkovým ovládáním atd.

Ondřej Láník
Diskuze (9)