Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Opel Corsa: první fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (97)
První oficiální fotografie odhalují to, co všichni již několik měsíců tuší. Nová Corsa má šanci uspět v odvěkém souboji s dalšími německými hatchbacky, protože přichází jako blesk z čistého nebe se čtyřmetrovou karoserií, připomínající Astru.

První oficiální fotografie odhalují to, co všichni již několik měsíců tuší. Nová Corsa má šanci uspět v odvěkém souboji s dalšími německými hatchbacky, protože přichází jako blesk z čistého nebe se čtyřmetrovou karoserií, připomínající Astru. Technika je podobná sesterskému Fiatu Grande Punto, ale navenek se nic nepozná. Uvnitř zřejmě bude vládnout kvalitní německý design, hodnotné materiály a dobré dílenské zpracování. Hlavním důvodem pro koupi nového malého Opelu ale zcela jistě bude design!

První fotografie Corsy bez kamufláže odhalují zcela nově navrženou karoserii, která bude pravděpodobně sdílet s Fiatem Grande Punto některé neviditelné komponenty, jen mírně modifikované budou nápravy, nabídka motorů a převodovek.

Design Corsy je zaoblenou evolucí vzhledu Astry. Charakteristická silueta třídveřového hatchbacku byla zavedena již dvě generace zpět a dnes je logickým pokračováním, které velmi připomíná třídveřovou Astru GTC. Sportovní image třídveřové Corsy podtrhuje ve třídě malých vozů netypické první boční trojúhelníkové okénko, známé spíše z vozů třídy MPV a také vnější zpětná zrcátka umístěná na "noze" uchycené až ve dveřích.

Nabídka motorů by měla obsahovat řadu čtyřventilových (převážně jen přepracovaných) motorů Ecotec. Počítá se s tříválcem 1.0 12V (48 kW), čtyřválci 1.2 16V (59 kW), 1.4 16V (66 kW) a vznětovými motory 1.3 CDTI (51 kW, 66 kW) a 1.7 CDTI (74 kW). Nedávno zavedená sportovní značka továrního tuningu OPC se uplatní také v nové Corse. Hlavní roli by měly hrát zážehové motory o objemu 1,6 l s atmosférickým plněním (77 kW) a s přeplňováním (132 kW pro OPC).

Vnější rozměry (3990 x 1710 x 1460 mm), rozchody kol (1473/1458 mm) i rozvor (2511 mm) narostly na úroveň nejnovějších malých hatchbacků (Grande Punto, Clio, 207) a žhavým konkurentem bude také připravovaná druhá generace Škody Fabia. Základní objem zavazadlového prostoru 290 l se také povážlivě přibližuje průměru nižší střední třídy.

Ondřej Láník
Diskuze (97)
17. 5. 2006 00:32
Re: zadnej zazrak...
>:D >:D
17. 5. 2006 00:30
Re: OT: Astra 2009
:-) 8-s >:D :yes: