Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Peugeot 307: s tváří 407

Ondřej Láník
Diskuze (46)
Peugeotův "Golf" se dočkal prvního výrazného faceliftu ve své kariéře. Nejviditelnější změnou je ostřejší příď ve stylu většího Peugeotu 407...

Peugeotův "Golf" se dočkal prvního výrazného faceliftu ve své kariéře. Nejviditelnější změnou je ostřejší příď ve stylu většího Peugeotu 407...

Úspěšných Peugeotů 307 náležejících do nižší střední třídy bylo dosud vyrobeno již ve více než 2,2 milionu kusů. Modelová řada zahrnuje dva hatchbacky (3 a 5 dv.), kombi Break resp. SW a Coupé-cabrio. Pro čínský trh je vyráběn také čtyřdveřový sedan. Všechny tyto karosářské varianty by měly od června dostat výraznější úpravy vzhledu exteriéru, detaily se změní také uvnitř a rozšíří se i výbavy.

Zásadní změnou, která doslova naplňuje význam slova facelift, je nová maska chladiče tvořená logem a nárazníkem s rozměrným vstupem chladícícho vzduchu s pěti vodorovnými lamelami. To vše evokuje styl většího Peugeotu 407. Peugeot rozměrný vstupní otvor na přídi přidává k charakteristickým znakům firemního designu, protože stejný styling najdeme prakticky u všech nových nebo inovovaných řad.

Sportovnější třistasedmičky budou mít místo pěti černých lamel, čtyři chromované. Zcela přepracovány byl tvar předních světlometů, které nyní postrádají dřívější zlom, navazující na prolis v blatnících. V náraznících jsou zakomponována nová kruhová mlhová světla a také tmavé plastové části nárazníku, chránící vůz před drobnými poškozeními ve městě. Vzadu jsou tvarově shodná koncová světla, která ale dostala nové uspořádání jednotlivých světelných segmentů.

Zážehový motor 2.0 (130 kW) se z 307 CC dostává i do dalších karosářských verzí, vznětový 2.0 HDI (100 kW) naopak bude od léta nýtovat v 307 CC.

Pravděpodobné je rozšíření standardní výbavy, ale na konkrétní specifikace a ceny si budeme muset ještě několik dní počkat. Škoda jen, že Peugeot nezvolil jako místo světové premiéry právě probíhající brněnský autosalon. Povedené akci by to rozhodně prospělo.

Osm testů Peugeotů 307 najdete v magazínu Auto.cz

Ondřej Láník
Diskuze (46)
6. 6. 2005 21:54
Re: Tohle není pro bejka
Já to načančání neztahuji k přístrojovce - psal jsem, že v kontrastu ke Golfu, kterej je "silnej" je 307 načančanej. A co se týká přístrojovky, tak mi nesedí to protažení středního panelu odspodu až nahoru.
6. 6. 2005 21:28
Re: Tohle není pro bejka
Jel jsi v něm? Díval ses na detaily? Přehledná je, ano.
5. 6. 2005 19:04
Re: povedene
Kradeš NICK.
5. 6. 2005 18:03
Re: povedene
Kradeš NICK.
5. 6. 2005 16:54
Re: povedene
Vzal sis můj nick. To se tady nedělá