Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový pickup má zastavit pokles prodejů Hyundai v USA

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Jihokorejská automobilka Hyundai Motor hodlá za dva roky nabídnout na americkém trhu nový pickup.

Společnost tak reaguje na přesun zájmu spotřebitelů na jednom ze svých nejvýznamnějších trhů od sedanů, které jsou její silnou stránkou, směrem ke sportovně-užitkovým vozům (SUV). Jejich nabídku začne rozšiřovat už letos.

Viceprezident firmy pro plánování Michael J. O'Brien agentuře Reuters řekl, že vrcholný management dal zelenou vývoji pickupu obdobného vozu Santa Cruz, který byl uveden na trh v roce 2015. V současné době v nabídce Hyundai na americkém trhu pickupy nejsou. Ještě letos tam ale automobilka hodlá nabídnout SUV Kona a do tří let další tři nové nebo modernizované verze automobilů SUV. V roce 2020 by měl přijít na řadu také pickup.

Prodej Hyundai v USA se za prvních sedm měsíců letošního roku snížil o 11 procent, což je výrazně pod celkovým poklesem tohoto trhu o 2,9 procenta. Odbyt sedanu Sonata, který tam byl dříve pilířem, spadl dokonce o 30 procent. Prodej stávající řady SUV naopak o 11 procent stoupl.

Skupina Hyundai Motor zahrnuje automobilky Hyundai a Kia a je pátým největším výrobcem aut na světě. Společnost vyrábí i v České republice, v roce 2008 zahájila sériovou výrobu v Nošovicích na Frýdecko-Místecku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
27. 8. 2017 11:57
Naprosto perfektní.
Jestli se tento 2,5 roku starý koncept v této perfektní nebo ještě lepší podobě dostane do výroby, tak to bude super pecka. Hned bych si s ním velmi rád rozšířil řadu vozů v domácnosti. A myslím, že bych nebyl sám. Ať už se vyrábí a je dostupný i v Evropě, prosím. :yes:
24. 8. 2017 12:51
Dizajn
Tak to sa im ozaj podarilo..a preco v EU take sikovne pikapy niet? Halooo :-)