Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový registr vozidel: Průšvih za 13 milionů měsíčně

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
Ministerstvo dopravy platí firmě ATS - Telcom Praha, která provozuje problémový registr aut, za IT služby pro resort měsíční paušál.

Celých 13 milionů korun resort dopravy každý měsíc vyplácí firmě ATS - Telcom bez ohledu na to, zda její služby využívá. Za tři roky platnosti smlouvy tak úřad zaplatí 474 milionů Kč. ČTK o tom dnes v tiskové zprávě informovalo ministerstvo dopravy.

Zakázku na provoz registru firma ATS - Telcom Praha získala bez výběrového řízení. Částka 37 milionů korun, kterou za ni má obdržet, je podle ministerstva zahrnuta v celkovém obnosu tříleté smlouvy z roku 2010. Smlouvu tehdy podepisoval náměstek ministra Roman Boček.

K uzavření smlouvy na vývoj a provoz nového registru aut s firmou ATS - Telcom Praha se ministerstvo dopravy rozhodlo proto, aby ušetřilo, uvedlo MD ve zprávě. "Finanční prostředky na vývoj a zřízení aplikace byly použity z nevyužívaných finančních prostředků, které by musely být stejně proplaceny," sdělil v prohlášení ministr dopravy Pavel Dobeš. Podle něj byl na začátku tohoto roku také podepsán dodatek k dřívější smlouvě, díky kterému byly zpřísněny sankce v případě neplnění.

Současné problémy s registrem ministerstvo dopravy svaluje na předchozí vedení úřadu. MD zatím novou aplikaci od firmy oficiálně nepřevzalo.

Registr se od svého spuštění v minulém týdnu potýká s velkými problémy, systém je pomalý a nespolehlivý. Část aplikace nadále nefunguje, a některé žadatele tak pracovníci nemohou obsloužit. Kvůli vyššímu zájmu lidí dnes na pobočkách po celé zemi narůstaly fronty. Pokud se v nejbližší době nezlepší funkčnost registru vozidel, bude Svaz měst a obcí chtít po ministerstvu dopravy, aby přešlo na starý systém.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (11)
19. 7. 2012 08:06
Re: Opět jako obvykle,
Rath měl tu smůlu, že si jeho kauzu podrželi lidi mimo Prahu.
Kdyby to šlo přes obyklé kanály, tak by se mu samozřejmě nic nestalo (viz. Topolanek, Vondra, Gross, Tvrdik, Řebíček a mnoho dalších...).
To za co Ratha chytli je bohužel v jejich měřítku jen zpropitné:(
19. 7. 2012 01:22
Opět jako obvykle,
zakázka za půl miliardy bez výběrového řízení, měsíční paušál zcela nereálně přemrštěný. Prý je to tím, že je v systému několik milionů záznamů. To má být vtip? My máme v systému desítky, celkem stovky milionů záznamů a vše funguje s naprosto nesrovnatelně nižšími náklady s dostupností z celého světa.
Původně jsem si myslel, že u zakázek v řádu milionů už musí být výběrové řízení vždy, no ale jak vidím, tak asi ne. Ono by potom zbylo míň peněz na kampaně politických stran kdyby byla zakázka za reálnou cenu...
Sranda je, že Ratha zavřeli za pár usmolených milionů a tady zbytečně zmizí na soukromé účty skoro půl miliardy a nikdo sedět nepůjde.
18. 7. 2012 23:59
Re: v ČR běžné
Sankce ve smlouvě samozřejmě je. Je to minimálně 2 mil. Kč za den.
18. 7. 2012 21:46
Re: Není socka jako socka:)
:yes:
18. 7. 2012 18:34
Re: Není socka jako socka:)
:yes: