Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Mégane je na světě!

Martin Šidlák
Diskuze (12)
Renault zveřejnil první informace a fotografie dlouho očekávaného nástupce Meganu první generace!

Dnešek je dnem, kdy se světu nečekaně brzy představil nový Renault Mégane! Jeho vstup na trh bude jistě událostí léta. Jeho předchůdce byl velmi úspěšný i mezi českými zákazníky. Renault se v poslední době výrazně profiluje na neotřelém designu posledních představených vozů Avantime a Vel Satis a Mégane II nezůstane pozadu. Reanult si na něm dal záležet, i když jeho vývoj trval pouhých 29 měsíců, což je prý nejkratší čas v historii automobilky.

Mégane II se bude prodávat v sedmi odlišných verzích. V cenících se objeví čtyři pojmenování: Authentique, Expression, Dynamique a Privilege, které bude možné kombinovat s úrovní vybavenosti Pack, Comfort a Luxury. Co se týče motorů, těch bude celkem pět - tři zážehové a dva vznětové. Do první skupiny patří 1,4 (72 kW/98 koní), 1,6 VVT (83 kW/115 k) a 2,0 s technologií proměnlivého časování ventilů VVT a výkonem 98,5 kW/136 koňských sil. Dvoulitr dokáže rozjet auto z 0 na 100 km/h za 9,2 sekundy a jet až 200 km/h. Dva dieselové motory budou nést označení 1,5 dCi (60 kW/80 k) a 1,9 dCi (88 kW/120 k). Oba využívají systém common-rail. Velmi lákavě zní údaje o spotřebě – průměrně 4,6 litru, resp. 5,4 l na 100 kilometrů.

Kromě pětistupňové mechanické převodovky bude moci řidič u nejsilnějších verzí motorů využívat převodovku se šesti stupni. Pro zájemce bude v nabídce pochopitelně i automat. Délka obou představených méganů je 4,21 metru, což je o pět centimetrů více než u jeho předchůdce. Nepříjemnou zprávou ovšem je, že se o 18 litrů zmenšil zavazadlový prostor - na 330 litrů, což je zřejmě daň modernímu designu.

Oficiální premiéru si vůz odbyde na autosalonu v Paříži letos v září. Novinářům byly zatím poskytnuty informace o pětidvéřovém hatchbacku a třídveřovém "sport hatch“. Renault počítá ještě s dalšími verzemi, které budou uvedeny na trh nejpozději do roka od oficiální premiéry. Mégane II se bude vyrábět ve španělské Valencii, francouzském Douai a turecké Burse.

Martin Šidlák
Diskuze (12)