Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Renault Mégane R.S. se začíná odhalovat. Poslechněte si, jak zní

David Bureš
Diskuze (9)
Renault začíná lákat na očekávanou novou generaci hot hatche Mégane R.S. Naznačil její vzhled a poprvé nám nabízí k poslechu její zvuk.

Video se připravuje ...

Sportovní divize značky Renault, Renault Sport, se rozhodla poděkovat svým fanouškům na Facebooku, kterých už je kulatý milion. Proto jim přichystala milé video připomínající své historické modely, v němž se navíc ukrývá příjemné překvapení. Snímek je totiž zároveň lákadlem na příchod nového Méganu R.S.!

Nový kompaktní hot hatch se objevuje až na konci celého videa, které je laděno jako počítačová hra. Automobil zůstává ukrytý pod plachtou, a tak jsou z něho patrné jen „bumerangové“ hlavní svítilny a dodatečná (patrně mlhová) světla v nárazníku, která připomínají aktuální Clio R.S.

Spolu s tím automobilka přiznává, že novinku uvidíme ještě letos. Kde se však premiéra odehraje, zatím jasné není. Spekuluje se nicméně o prezentaci na květnové Velké ceně Formule 1 v Monte Carlu s následnou oficiální výstavní premiérou na podzimním frankfurtském autosalonu.

Vedle toho nám Renault Sport poprvé umožnil si poslechnout zvuk motoru nového vozu. Přitom stále není jasné, jaký agregát bude v útrobách nového Méganu R.S pracovat. I nadále se spekuluje o použití přeplňovaného zážehového dvoulitru nebo turbo-osmnáctistovky ze sporťáku Alpine A110.

To přitom není jediné tajemství napjatě očekávané novinky. Stále není potvrzené, zda to kvůli silnému motoru s výkonem okolo 300 koní náhodou nebude čtyřkolka, byť příchod předokolky s natáčecí zadní nápravou je přece jen pravděpodobnější. Ve hvězdách zůstává i nabídnutí manuální převodovky, zatímco nasazení dvouspojky minimálně jako alternativy k manuálu jisté je.

Ať už to bude předokolka nebo čtyřkolka, osmnáctistovka nebo dvoulitr, je jasné, že se máme na co těšit. Tenhle francouzský rival toho totiž svým soupeřům jako Ford Focus RS a Honda Civic Type R bude chtít hodně říct. A my už se nemůžeme dočkat na to, až se s ním poprvé svezeme.

David Bureš
Diskuze (9)
Avatar - iudex
31. 3. 2017 09:39
Re: Žiadne tajomstvo
Jasné, dal som to tam trochu úmyselne ako také červené trenky (a tiež sa mi nechcelo hľadať, ako dvojspojku označuje Renault, DSG je tak trochu ako Jeep pre označenie offroadu). ;-)
Avatar - white label
30. 3. 2017 22:32
Re: Žiadne tajomstvo
Můj fejk, to nevíš (se zeptej Karla_, jaké s tím měl problémy)?
Neboj, vzpomínka na Kylie to rozhodně není.
A ty si taky potenciálně ohrožený, protože máš v nicku malé L, která se dá zaměnit za velké i, a zkopírovat avatar je tady úplná sranda.
30. 3. 2017 22:02
twingo gt
spíš by mě zajímalo, kdy na náš trh přijde to twingo gt co je na videu, když v reichu se už prodává >:D
Avatar - Ronault.
30. 3. 2017 21:14
Re: Žiadne tajomstvo
Tak ty jsi taky šikovný klučina...jen teda, co Tě vedlo k těm velkým L v nicku? :-O
30. 3. 2017 21:08
Re: Žiadne tajomstvo
jj tohle bude pecka,letos přijde do Megana 1,6 Tce 163k s manuálem i EDC,ale zde ani zmínka....zajímavý motor :yes: a cena kolem 500 :yes: