Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Volkswagen Touareg: Hezčí vzhled a Euro 6

Jan Mička
Diskuze (27)
Letošní autosalon v Pekingu bude pro Volkswagen ve znamení faceliftu SUV Touareg. Vůz si však můžeme prohlédnout již nyní.

Přestože autosalon v Pekingu startuje až 20. dubna, fotografie jednoho z největších taháků automobilky Volkswagen můžeme vidět již nyní. Facelift modelu Touareg se přitom nedotkl pouze přední a zadní části, ale také motorů a interiéru.

A podle čeho faceliftovaný Volkswagen Touareg poznáte? Především podle přepracovaných předních světlometů (standardně s bixenonovou technikou pro všechny verze), maskou chladiče se čtveřicí lamel a přepracovaného nárazníku s horizontálním členěním. Podobné je to i vzadu, kde našel místo nově koncipovaný difuzor.

Interiér doznal změn jen v detailech, ale o to zajímavějších. K dispozici bude nová paleta barev koženého čalounění a obkládacích dekorů, exkluzivní bílé podsvícení ovládacích prvků a rozšířena byla také centrální lišta s tlačítky nad displejem multimediálního systému. Zde mimo obvyklé prvky (systém parkovacích senzorů, tlačítko výstražných světel a ukazatel vypnutí airbagu spolujezdce) najdeme tlačítka pro zapnutí/vypnutí vyhřívání volantu a zadního okna. Ani základní verze přitom nebudou ochuzeny o možnost nastavení bederních opěrek předních sedadel, ovšem pouze manuálně.

Volkswagen Touareg je v závislosti na vybraném trhu nabízen s turbodiesely (V6 a V8 TDI), zážehovými motory (V6 a V8 FSI), přeplňovaným zážehovým motorem (V6 TSI) a hybridním pohonem (V6 TSI + elektromotor). Do Evropy se však dostane pouze dvojice vznětových agregátů a méně rozšířený hybrid. Všechny jednotky budou ve spojení s automatickou osmistupňovou převodovkou.

Ačkoliv jsou turbodiesely pouze dva, v nabídce je najdete tři. Základní třílitrový šestiválec dosahuje výkonu 150 kW, jeho silnější verze dostala doping na 190 kW (+ 10 kW) a na vrcholu stále zůstává osmiválec o objemu 4,2 litru a výkonu 250 kW. Šestiválec navíc disponuje novým katalyzátorem SCR-DPF, díky čemuž s okamžitou platností splňuje emisní normu Euro 6. Jeho slabší verze by si nyní v průměru neměla říci o více než 6,6 l/100 km, silnější spolyká pouze o dva decilitry nafty více.

Samotnou kapitolou je hybridní verze, kterou na českých silnicích jen tak nezahlédnete. Spojením přeplňovaného benzinového šestiválce (245 kW) a elektromotoru (38 kW) vznikl výkon 279 kW (380 koní), točivý moment 580 N.m a kombinovaná spotřeba „pouze“ 8,2 l/100 km. Dobrou zprávou také je, že až do rychlosti 50 km/h může být vůz poháněn pouze elektromotorem.

Jan Mička
Diskuze (27)
17. 4. 2014 16:12
Re: Touareg..
Nezbývá než souhlasit v plném rozsahu, je to úžasné auto :-) Facelift je tedy opravdu decentní ....v interiéru jsem nejdříve hledal až poté se dočetl že se vedle kontrolky airbagu objevily dvě tlačítka navíc pro funkce které byly schované pod první úrovní menu Climate ... Zvenku už je to vidět více, každopádně za sebe hodnotím jako velmi povedený :yes:
17. 4. 2014 15:51
Re: Touareg..
tak ak to berieš z tohto pohladu tak ano...2.5 R5 je lepšia ako 2.5 V6..v tomto porovnaní áno ale inak si dovolím tvrdiť že ani jeden z 2.5 nie je pre touareg vhodný
17. 4. 2014 15:25
Re: Touareg..
Obecně má ovšem R5 mnohem lepší pověst než V6 stejného objemu, proto jsem se nad tím pozastavil.
17. 4. 2014 14:24
Re: Touareg..
tak cena ako cena..za kvalitu sa musí platiť.. :-) minule som bol vo VW a mali tam bieleho Touarega, úplne nový, 4.2 TDI, 340 koní, R Line...proste nádherný voz..a povedali mi že ak ho zoberiem dajú mi ho za rovných 70 000 eur. Nie sú to malé peniaze ale zase v porovnaní s konkurenciou je to prefektná cena..neviem si predstaviť že napr. takú X5 M50d by mi v plnej výbave vedeli dať za 70 tis..alebo taký Range..samozrejme platí sa aj za značku ale podla mňa ma VW stanovenú cenu tak akurát..ani moc vysoko ale zas to nepredávajú ani pod cenu..

nový Tou je proste skvelý a seriózne uvažujem o kúpe takže uvidíme.. :-)
Avatar - Jaros71
17. 4. 2014 14:15
Re: paradicka
Touareg je prostě TOP VW..! :yes: :-)
A tomu odpovídá kvalita i cena..