Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

O ojeté Roomstery je stále zájem, prodávají se jich stovky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
O model Škoda Roomster je zájem i deset let po uvedení na trh a rok po ukončení výroby. Měsíčně se na trhu prodají řádově desítky až stovky vozů.

Nejvíce poptávka po ojetých Roomsterech stoupla loni v srpnu, kdy byla o desetinu vyšší než před ukončením výroby. Vyplývá to z aktuálních informací prodejců pro ČTK.

Škoda celkově za devět let produkce vyrobila 371.500 vozů MPV Roomster včetně verzí Roomster Scout nebo užitkové verze Praktik. Výrobu loni ukončila, i když se hovořilo o nástupci vycházejícím z nového VW Caddy, do výroby se nakonec nedostal.

"V toto chvíli se plně koncentrujeme především na rozšíření modelové palety směrem k vozům kategorie SUV. Nově připravovaný model Kodiaq, který bude nabízen také v 7-místné verzi, představíme již na podzim letošního roku," řekl ČTK mluvčí Škody Jozef Baláž.

Roomster patří podle statistik německých technických kontrol k nejspolehlivějším škodovkám. Technicky je příbuzný s Fabií druhé generace, má stejné motory i převodovky. Případné problémy jsou dobře známé a jejich řešení dobře zdokumentované, pozornost je potřeba věnovat celkovému stavu motoru 1.2 HTP, který je v Roomsteru namáhán více než ve Fabii, a dále pak rozvodovým řetězům u motorů 1.2 TSI.

"V obou případech se vyplatí hledat vůz s jasným původem z ČR, po jednom či dvou majitelích a se servisní knížkou. V případě problémů s rozvody u TSI pak autorizované servisy na vozy s doloženou servisní historií poskytují bezplatnou opravu v rámci záruky nebo kulanci, pokud je vůz po záruce," uvedli zástupci skupiny autobazarů AAA Auto, kde mají v průměru v nabídce kolem stovky Roomsterů. Největší zájem je o atraktivní provedení Scout či o vozy s metalickými laky a střechou lakovanou v odlišné barvě.

Ojetý Roomster se dá pořídit od zhruba 50.000 korun. Nový se prodával za nejméně 225.000 korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (21)
14. 7. 2016 17:50
Re: roomster
no s těma dotaženýma autama z německa už to není co to bejvalo, taky mám podobnou zkušenost, proto raději uz nakupuju přímo v bazaru at vidim, co kupuju a co se mi libi, o zadnou bouranou stočenku nestojím... >:D
28. 6. 2016 16:32
Ojetej roomster
No moc ani nevim proč ho přestali vyrábět, ale koupit roomster za 50 000 z bazaru je super kauf... kamos ho ma uz 4 roky a je s nim hodne spokojenej..
23. 6. 2016 18:32
spokojenost
Já jsem s ním teda spokojený strašně moc. Je to pohodlné auto, na práci skvělé, je to malé velké auto, během vteřiny z něj udělám auto ve stylu berlingu a zase zpátky. Jízdní vlastnosti jsou třeba vůči fabii daleko dál, je pohodlný a výborně sedí v zatáčkách. Já ho kupoval jako zánovní ještě před čtyřmi lety, když byla krize v ceně dnes nové krátké fabie v základní výbavě a dnes jsou ojetiny i o 50 tis. dražší.

Fakt na to auto nedám dopustit. Rozvody mám v 1,2 TSI původní, ale já už bych měl mít ten širší řetěz z fabriky a při 73 tis. jsou pořád OK.

Co se mi ale líbí nejvíc je vyšší posez a vyšší podvozek než u octavie, takže s ním můžu i do lehčího terénu a na polní cestu.
21. 6. 2016 12:44
roomster
neni spatny auto, ale koupil jsem peknou sunku prej z nemecka, byla to stocena bourajda, bacha na podvodniky na bazos.cz atd
16. 6. 2016 22:50
SUV
Kamarád si ho dost pochvaluje. 10 let starý auto, kupoval bazarovku v ackach a prý šlape jako nový. Plánujem si ho půjčit na dovolenou, s SUV jsme zatím moc zkušeností neměli, pokud se nám zalíbí, začnem šetřit =)