Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Oblečená-neoblečená novinka: Jeep Trailhawk

Dan Vořechovský
Diskuze (54)
Novinka od Jeepu je skutečně inovativní studií, která se snaží kombinovat různá uspořádání karoserie současných Jeepů v novém modelu.

Novinka Jeepu s názvem Trailhawk bude na autosalonu v Detroitu představena jako studie. Trailhawk je postaven na podvozku Jeepu Wrangler a je poháněn třílitrovým dieselovým agregátem Bluetec, s nímž se koncern DaimlerChrysler bude snažit dobýt Ameriku. Čistý turbodiesel vozu poskytuje výkon 158 kW (215 k) a maximální točivý moment 510 Nm. Zavazadlový prostor není zakryt střechou a proto spíše připomíná nákladový prostor tradičních amerických pick-upů.

Vůz svými tvary příliš nevybočuje z řady modelů, které Jeep představil v poslední době a zejména při pohledu na přední část se vůz tváří tak trochu „naštvaně“. Tento vzhled mají navozovat pod společným krytem diagonálně uspořádané kruhové světlomety, které podle automobilky evokují pohled dravce. Vůz dostal do vínku audiosystém kompatibilní s přístroji iPod a jeho řídící centrum je umístěno do zavazadlového prostoru. Střechu vozu zčásti tvoří odnímatelné prosklené panely, které zakrývají na obou stranách přední i zadní řadu sedadel. Při jejich odstranění je z Trailhawku otevřený vůz se středovou nosnou částí střechy, která byla velmi populární v sedmdesátých a osmdesátých letech.

Cílem Jeepu bylo vytvořit model, který bude mít technické prvky Wrangleru (zejména terénní schopnosti) a designově se bude blížit novému Grandu Cherokee.

Dan Vořechovský
Diskuze (54)
3. 1. 2007 10:32
Re: Ivory
hlavne aby na ty vzadu neprselo¨...
Avatar - Pekelná Micinka
3. 1. 2007 07:56
Re: 2 mates
Matesův neoprén je tm. modrý s lila proužky >:D >:D
Avatar - Pekelná Micinka
2. 1. 2007 21:23
Re: Proc vsechny 2
No a právě proto mě tolik dere vlasy vývoj u Jagu. To že i ten C-FX má über masku a celej je takovej moc sportovní (agresivní). Kde jsou ty auta se zádí padající k zemi.. Na nový XK jsem si už docela zvyknul a ve vhodné barvě ho i beru jako Jag. Myslím, že to ZZ docela trefil, když napsal, že by to byl pěknej Holden. To že bude i SUV je daň době, ale budiž, bude větší modelová řada, tak aspoň bude pro některý víc z čeho vybírat. Teď je doba hran,po zakulacenejch 90.letech to asi přijít muselo. Co se týká nasranosti, tak se stačí kouknout na lidi kolem sebe, bohužel. Je to v lidech, konzumní způsob života většinu lidí příliš urychlil a nutí je "dělat ramena" a mít ostrý lokty a já myslím, že to má vliv i na vnímání designu aut a požadavky na něj.
Avatar - Pekelná Micinka
2. 1. 2007 21:14
Re: 2 mates
Teda to by mě zajímalo o čem se bavíte.. >:D
Avatar - Pekelná Micinka
2. 1. 2007 21:13
Re: Proc vsechny 2
Tak já budu zase čecháček. Mě je celkem buřt, že takový amíci jsou, ale mě se.re, že nám to ty korporace tlačej i sem. Mě nevaděj ty produkty, ale ta jejich "filozofie" kolem nich.. Jinak myslím, že si to trochu nafouk, každopádně auta uměji i pěkný, na to nemá naštěstí nic z toho vliv.