Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Octavie v Mostě: První závod na vodě vyhrál Pekař

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Způsobem start – cíl vyhrál Tomáš Pekař první jízdu šestého závodního víkendu seriálu Octavia Cup, který tentokrát zavítal na Autodrom v Mostě. Dramatický souboj o druhé místo vyzněl lépe pro Michala Matějovského.

Průběh závodu ovlivnil prudký déšť, který se nad okruh střídavě vracel a odcházel. Start byl o pětadvacet minut odložen a nakonec se vozy rozjely do závodu za safety carem (bezpečnostní vůz). Ten po dvou kolech zamířil do boxů a na mokré trati se začalo zostra závodit.

Pekař využil svoji pozici a poodjel svým soupeřům. Spousta kaluží nutila jezdce spíše k opatrnosti, ale i tak se čtrnáct závodníků na trati občas dostalo do smyků. Nevyhnul se jim ani vedoucí Pekař, ale pokaždé situaci ustál. Za jeho zády se třetí Matějovský dotáhl na druhého Fulína, ale s ohledem na podmínky na okruhu se nepouštěl do zbytečného rizika.

Vedoucí jezdec si svou pozici dokázal pohlídat až pod šachovnicovou vlajku a posedmé v sezoně si dojel pro výhru mezi pohárovými octaviemi. Dramatické rozuzlení měl zmíněný souboj o zbývající dvě místa na stupních vítězů. Zatímco Fulín si v předposlední zatáčce hlídal vnitřní okraj trati, Matějovský zaútočil nečekaně vnějším obloukem a na výjezdu do cílové roviny byl rychlejší.

Tomáš Pekař: O víkendu startuji ještě v Renault Clio Cup a každý z vozů má odlišný způsob řazení, takže si musím dvě tři kola zvykat, než chytím správný rytmus. Start v octávii za safety carem mi vyhovoval, protože jsem tak měl jistotu, že mě na startu nikdo nemůže předjet. Podařilo se mi vybudovat si malý náskok a kontrolovat ho.

Michal Matějovský: „Viditelnost byla během závodu hodně obtížná a ve druhé polovině jsem si hlídal zadní světla auta Petra Fulína: nechtěl jsem riskovat předjetí za každou cenu. Všiml jsem si však, že Petr si do předposlední zatáčky najíždí více po vnitřku, tak jsem to zkusil vnějškem. Na výjezdu z poslední pravé zatáčky jsem si věřil, protože mám tady vyzkoušeno, že tady auto drží.“

Výsledky

Most – 1. závod: 1. Pekař (Carpek Service) 26:20,4 min.; 2. Matějovský (FulinRace Academy) +6,496; 3. Fulín (FulinRace Academy) +7,200; 4. Karklys (Lotyš./FulinRace Academy) +8,782; 5. Korený (Tomáš Korený) +11,445; 6. Skalický +26,511; 7. Brejla (FulinRace Academy) +26,952; 8. Čížek (FulinRace Academy) +44,113; 9. Rejlek (Jakub Rejlek) +44,514; 10. Kubů (Matouš Kubů) +45,174.

Průběžné pořadí (po 11 ze 14 jízd): 1. Fulín 183; 2. Pekař 178; 3. Matějovský 119; 4. Karklys 115; 5. Skalický 94; 6. Korený 88. Bodovalo 22 jezdců.

Výsledky jsou neoficiální.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)